Blogit
Kasvihormoni

Terassi jouluntärkeänä

sisaantulo_kasvihormoni-fi-1Joulukuun hämärässä on hankala ehtiä kuvauspuuhiin valoisan (hämärän) aikaan, sitä kun on niin hetken verran. Onneksi siellä pimeässä pystyy kuitenkin tekemään ihan samoja puuhia kuin valoisassakin ja minäkin ehdin laittaa meidän etupihan puolen joulua vaille valmiiksi. Laitellessa nousi yksi kysymys mieleeni, nimittäin:

Kuinka monet jouluvalot ihminen tarvitsee kotiinsa?

Jos kyseessä on nykyiset ledvaloketjut, arvelen, että ainakin viidet: meillä on nimittäin lentänyt tämän joulun alla jo neljät pari vuotta vanhat kierrätykseen. Hankin kolmet uudet ja vahingosta viisastuneena vahvistin niistä heti liitoksien kohdat sähköteipillä, josko kestäisivät niin pidempään.

Sapettaa, sillä tällainen kertakäyttökulttuuri on aivan kestämätöntä.

sisaantulo_kasvihormoni-fi-3En ostanut sisääntulon palloihin lisää jouluvaloja (uudet hankintani menivät takapihalle) vaan päätin tuoda valoa öljykynttilöin. Sitä en osaa sanoa, onko näiden hiilijalanjälki yhtään sen erilainen kuin sähkövalojenkaan, ihanan tunnelman lepattavat kynttilät kuitenkin tuovat. Kotiin tullessa pitkään palavat kynttilät ovat olleet tervehtimässä oven pielessä, mikä nostattaa fiilistä mukavasti.

Kiikutin myös oven pieleen kertyneet (ja unohtuneet) puutarhavälineet varastoon ja nyt tuntuu, että joulu mahtuu tulemaan meidän ulko-ovesta sisään. Keittiössä on ainakin tuoksunut useaan otteeseen jo lupaavasti!

sisaantulo_kasvihormoni-fi-4Joulun sääennuste näyttää meillä melko tasaista nollakeliä, plus miinus asteen verran, joten luultavasti meillä vietetään valkoista joulua, lumet tuskin ehtivät sulaa kovinkaan paljon. Eli tänne pohjoisen suuntaan matkaavat sukulaiset, toppakengät mukaan ja sinne alle jäänastat, liukasta on tiedossa!

Sen sijaan portinpielessä nököttävät jäälyhdyt ohenevat päivä päivältä. Seuraavat kynttilät uskaltaudun sytyttämään vasta aaton vieraille, jotta niistä on ylipäänsä muuta kuin vain rangat jäljellä juhlaväelle. No, tammikuussa taas uusia tulemaan, kunhan pakkaset palaavat.

sisaantulo_kasvihormoni-fi-2

Kommentit (7)

 1. Kati 100% outdoor

  Voiko niitä olla liikaa? Mä haluan jos ei olisi budjetista kiinni niin kuorruttaisin kaikki pihan puut valoilla 😀 Pitkä parvekkeemme on joka talven must have. 30 metriä jouluvaloja on ihana näky!

  • Sini K.

   Tuo on toinen unelma, laittaa koko piha koreaksi. Parasta on varmaan se, kun saa suunnitella kokonaisuuden ja valorytmiä pihalle. Pahuksen ketjut vaan menevät rikki niin, että ei niitä ehdi hankkia riittävästi.

 2. Pauliina

  Mun jouluvalosarjat ovat aina vain vähentyneet ja korvautuneet kynttilöillä. Ihanan valoisia joulukuvia!

  • Sini K.

   Selkeästi meillä mennään samaan suuntaan. (Paitsi kun päätän taas jossain vaiheessa toisin.)

 3. Puutarhamyyrä

  Minuakin ärsyttää nykyisten jouluvalojen (ja muidenkin teknisten laitteiden) kestämättömyys.
  Täällä on sää jo niin paljon plussan puolella, ettei jäälyhtyjen teko jouluksi onnistu, ikävä kyllä.

  • Sini K.

   Niin, eihän niitä nykyisiä laitteita tehdä kestämään kuin pari vuotta, jotta myynti pysyy tasaisena. Olisihan se kamalaa, jos raha ei liikkuisi valmistajalle enää yhden valosarjan myynnin jälkeen. Mitä maailmantaloudellekin sitten kävisi?
   Meidänkin pluskelit ohentavat jäälyhtyjen reunaa koko ajan kapoisemmaksi. Voi olla, että kolmen yön päästä ollaan jo madallettujen reunojen kotona.

 4. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] sen sulamista), uutta lunta, lumiukkoja, lumeen peittyviä kanervia, joulunodotuksen odotusta ja jouluun valmistautumista näin postausten näkökulmasta. Kunnes nyt on tultu joulukuun loppuun ja tähän vuoden […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *