Blogit
Kasvihormoni

Terassi ja tuhoaan odottavat kasvit

terassi-2Terassilla ei ole vielä ollut pakkasta kuin nimeksi (siis muutama aste) ja sekin sen vuoksi, että lapset kirmasivat saunasta terassin kautta lumeen kierimään. Ja unohtivat ovet auki. Märät jalanjäljet jäätyivät ja pöydän päällä ollut kukka sai viimaa niin, että pudotti paleltuneet lehtensä, mutta muuten terassilla voi vielä kuvitella, että talvi on vasta tulossa.

terassi-3Auringon paistaessa ja lämmittäessä terassin lasien suojassa on suorastaan ihanan lämmintä, toppatakki päällä sitä kuvittelee pitkän syksyn vielä jatkuvan. Seuraavan kerran, kun viikonloppuna on aurinkoista, lämmitän padallisen glögiä ja kutsun paikalle kaikki, jotka ehtivät avaamaan glögikautta. Jos kelejä ei ole heti tiedossa, pyydän ottamaan myös tonttulakit mukaan ja pidän aidot pikkujoulut.

Tämä olkoot nyt ystäville ja tutuille ennakkovaroituksena annettu!terassii-1Puutarhan puolella kasvit ovat saaneet ihanan lumikuorrutuksen. Myönnän, että välillä viima vie lumen kasvien oksilta, mutta kyllä sitä sinne taas tulee uusi kerros.

Tämä alkutalvi kepeine lumipilvineen on ehkä talven kauneinta aikaa (ja nyt alkutalvi alkoikin ihanan aikaisin, ennen kuin kuollut marraskuu ehti masentaa mielen kokonaan). Sissikausi on siis vasta tulossa, ja siitäkin selvitään kun tuplataan D-vitamiiniannokset ja annetaan lumelle mahdollisuus.

Taidan terästää glögimaljatkin tuolla vitamiinilla, jos vaikka joku on unohtanut ottaa annoksensa tekoaurinkoa. Näillä nimittäin mennään seuraavat pari kuukautta ennen kuin valon määrä taas tästä lisääntyy.

Tsemppiä meille kaikille!

terassi-1

The terracce is still waiting for the plant dooming temperatures below freezing point. Inside, I can still imagine that the Fall is continuing. But just outside the windows white snow covers the ground and breaks the illusion of everlasting growing season. The land of Frozen has arrived and I as the queen of it will celebrate the season with mulled wine!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Voi pakkanen! – Meillä Kotona -blogit

    […] että sain vaihteeksi kauniita kuvia. Pakkanen kuitenkin pääsi terassin sisään ja jäädytti viime postauksen istutukset – nyt ne ovat mennyttä ja odottavat vain lopullista kohtaloaan osana kompostin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *