Blogit
Kasvihormoni

Tästä voi talvi alkaa

terassi_kasvihormoni-fi-5Otsikko kertoo kaiken olennaisen.terassi_kasvihormoni-fi-8Me purettiin tänään tramppa, mikä on virallisesti merkki sille, että talvi voi alkaa. Talven kunniaksi laitoin myös terassia siihen kuntoon, että siellä voidaan viettää kaavailemani glögikauden avajaiset – jos taretaan. Kuvia varten testasin tilannetta vähän arkisemmin kuumalla vedellä ja vähemmän mausteisilla kekseillä ja tulin siihen tulokseen, että höyryävän kuuma juoma lämmittää ihmisten kanssa yhdessä terassia niin, että hartaasti suunniteltua ja vielä ajoittamatonta juhlaa pystyy viettämään ilman hanskoja.

Toppatakki on syytä ottaa mukaan.

terassi_kasvihormoni-fi-3Kaakkoinen ilmavirtaus on puolestaan lämmittänyt keliä niin, että juhlaan ei pääse mukaan viime postauksessa pääosaa esittänyt puutarhavahti Pekka. Se on nimittäin tuo taustan lumimöykky, joka luo talvista tunnelmaa keskellä viheriöivää nurmea.

Muutoin mennään aika samalla fiiliksella kuin viime vuoden jouluna: talvi on mielentila, ei lumen määrä. Glögi ohjaa mieltä kohti oikeaa suuntaa.

terassi_kasvihormoni-fi-6Totesin myös, että kun bloggaa täällä Meillä kotona -yhteisössä, tulee sisustuspaineita myös puutarhabloggarille. Ei riitä, että kasvit on ojennuksessa ja kohdallaan (mitä ne oikeasti harvoin ovat), pitää koettaa osua myös noiden muiden tarvikkeiden kanssa aallonharjalle.

Niinpä yhdistin menneiden vuosien trendihuippuihin tämän kauden siniset maljakot, jotka miellyttivät sopivasti silmää pyörähtäessäni puutarhaliikkeessä. Niiden timanttikuvio on varmasti paljon nykyaikaisempi kuin taustan siniset helmi- ja paperikoristeet tai kynttilöiden yllä pyörivät valkoiset lasipallot. Näin – olen päivittänyt itseni vuoteen 2016 ja ehdin kuin ehdinkin tekemään sen ennen vuodenvaihdetta.

terassi_kasvihormoni-fi-7Kun pakkanen vei terassin krysanteemit, päätin panostaa myös ruukkuihin ja kävin ostamassa muutaman aitokanervan muiden selviäjäkasvien kaveriksi. Pakkasta ei ole ollut terassilla kuitenkaan kuin nimeksi, sillä viime syksynä ostamani kultaimarre on siellä vielä täysissä sielun ja lehden voimissaan ja käsitykseni mukaan se on kuitenkin kylmälle yhtä herkkä kuin basilika. Eli ei kestä edes jääkaappilämpöä. (Tietoni tarkastin täältä, edelleen mainiosta Saniaisten saattokoti -blogista.)

terassi_kasvihormoni-fi-1Puutarhasta olen siirtynyt siis vahvasti terassin puolelle. Vielä pitää kuitenkin panostaa pihan puolelle niin, että saan sekä pyydystettyä maksimaalisen määrän myyriä että estettyä pyydyksen kiertävien tuhot hedelmäpuiden ymprärillä. Kasvimaalta sain kiskottua suurimman osan kiinni jäätyneistä punajuurista irti ja totesin samalla, että maa on jäässä niin, että tukipuiden tökkiminen verkkoja varten voi olla melko hankalaa.

Jos uskaltaisin, kaataisin tuon kuppien kiehuvan veden maahan täsmäiskuna aina kepin kohdalle. Saattaisin saada aikaiseksi pari koloa hieman helpommalla.

terassi_kasvihormoni-fi-9It certainly is winter time and to prove it, you can check these pictures with lovely snow cover on the ground Christmas-to-be decorations aiding the mood.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Joulukuisen pakkaspäivän pirteydeksi – Meillä Kotona -blogit

    […] muuta sinistä tunnelmaa löytyy tästä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *