Blogit
Kasvihormoni

Talvi kuorrutti puutarhan (ja jäädytti tarhurin)

etelapuoli-1

Lumi. Se yllättää joka vuosi.

kasvihuone-6Kun edellinen päivä on plussan puolella, ei mikään tunnu kiireiseltä. Nytkin jäivät punajuuret kasvimaahan, koska jääkaapissa on ruuhkaa ja ne ovat säilyneet oikein nätisti hyvinä mullassa. Mutta kun ulkona on pakkasta reilusti ja maan päällä kerros puuteria, ei niitä pulleroita saa siitä mullasta irti.

Odotan ensilumen jälkeen aina armahtavaa suojasäätä ja uutta paljasta maata. Silloin ehdin tehdä syyshommat loppuun – kuten vaikka siirtää haravointi- ja kitkentäkasat kompostin puolelle. Nyt nekin ovat jäätyneet kököiksi: mikä portaille, mikä nurmelle.

etelapuoli-4Ennuste tosin lupaa pakkasta niin pitkäksi aikaa, että loput puutarhatyöt taitavat jäädä keväälle. To-do-listalla lukee, että huomenna pitää kerätä pihaan jääneet välineet varastoihin ja siirtää ikuiseen syksyyn asennoitunut puutarhamieli talviteloille. Polkupyöräkin kaipaisi nastarenkaita – ja sukset voisi voidella. Talvi on täällä.

etelapuoli-2

The temperature dropped below zero. All by sudden, the Winter arrived. This gardener was not prepared for that. Next week, I must go and finish the garden chores and move all unfrozen gear in garden shed.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Saara

  Piti minunkin haravoida tulevalla viikolla. Olisi ollut aikaa ja olin ajatellut, että vielä ehdin. Nyt jäi kaikki myöhempään ajankohtaan. Mutta, mutta ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, olen joskus haravoinut pihan loppuun tapaninpäivänäkin. Eihän sitä tiedä, vaikka parin viikon päästä taas pääsisi pihatöihin. Toivottavasti tänä vuonna on kuitenkin niin valkea joulu, ettei haravointihommia tällä kertaa 🙂

  • Sini K.

   Ensipakkasia voi tosiaan seurata ihan hyvin vielä pitkät sulat jaksot. Minäkin olen hakenut vielä tammikuussa persiljaa ja kestäviä vuonankaaleja sulasta maasta, joten saattaapa olla, että saan myös punajuuret vielä irti mullasta.
   Tällä viikolla tuskin pääset haravoimaan, mutta jos vaikka jouluna!

 2. Pauliina

  Ihanan lohduttava postaus ja kauniit kuvat!

  • Sini K.

   Ensilumen aikaan vain oikea asenne auttaa näissä puuhissa. Ja tietysti sinun blogisi kaltaiset mahtavat postaukset!

  • Pauliina

   Kiitos, Sini! Piristit päiväni! Kyllä tässä tosiaan asennetta ja tsemppausta tarvitaan, että päästään jouluun. Siitähän se kevät jo sitten alkaakin 😉

 3. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] jälkeen puuhat olivatkin alkutalven pihapuuhia: Ensilunta (ja sen sulamista), uutta lunta, lumiukkoja, lumeen peittyviä kanervia, joulunodotuksen odotusta […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *