Blogit
Kasvihormoni

Taimistolta tuotuja

Sisääntulo_kasvihormoni.fi-7Keltainen toukokuu on jo pitkällä, tai ainakin siltä tuntuu. Äitienpäivä! Se on ovella! Meillä paitsi kuvainnollisesti myös kirjaimellisesti, sillä kävin äitienpäivää varten taimistolla ja laitoin ostokseni oven pieleen.

En ole kovinkaan ruusufani, vaikka varhaislapsuuteni olisi antanut olettaa muuta. En voinut käsittää äitiäni, joka poisti sen pihan ainoan ruusupensaan, jokaisen prinsessavaihetta käyvän pikkutytön unelman! Mutta saatuani teininä ruusunpiikin peukalooni ja siitä allergisen reaktion, muutin mielipidettäni – kuului vain viuuh kun vaihdoin prinsessapuolueesta äidit ovat viisaita -puolueeseen. Niin kivoja ja näyttäviä kuin ruusukimput ovatkin, toimimaton ja ranteen paksuinen peukalo eivät kuulu puutarhaunelmiini, niinpä äitenpäiväruusutkin korvautuvat meillä sileävartisilla kasveilla.

Sisääntulo_kasvihormoni.fi-3

Ostin omalle äidilleni valkoisen särkyneensydämen, katso, kuinka herkkä se on! Pohdin tosin kotiin tullessani, mitäköhän kukkaisviestinnän ammattilaiset sanoisivat siitä, että vien valkoisen särkyneensydämen äidilleni. ”Kiitos elämäni pilaamisesta, olisin voinut olla viaton?” Pitäisiköhän tuo kuitenkin jättää omaan pihaan?

Ostosmatkalla meidän juniorit hinkuivat puolestaan tuoksupelargoneita, joten nostin niitä kyytiin pari kappaletta poistomyyntihyllystä: olivat vissiin venähtäneet esikasvatuksessa niin reuhuiksi, että myyjä piti parempana myydä ne pois alennuksessa. (Siis minähän yritän keksiä kaikkia verukkeita, jotta pääsen käymään taimistoilla vaikka lapset ovat mukana, nämä olivat puhdas lahjontayritys. ”Muistatteko sen lomamatkan, jolla oli näitä tuoksuvia pelargoneja uima-altaan vieressä? Onnistuisittekohan tekemään näistä omat pistokkaat jakasvattamaan itsellenne lomamatkan muistot parvekkeelle?”)Sisääntulo_Kasvihormoni.fi

Pääsiäiseksi hankituista sipulikukista puolet oli jo ehtinyt kukkia loppuun, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja pistin äitienpäivähankinnat poistettujen narsissien paikalle väliaikaissäilytykseen. Haluaisin oikeastaan pitää nuo pelargonit tuossa ovenpielessä, sillä niissä on niin ihana tuoksu, mutta paikka on hyvin varjoinen (ja toinen niistä menee anopilleni lahjaksi). Saa nähdä, selviävätkö hengissä syvässä varjossaan. Ainakin niistä on otettu varulta pistokkaat, jos varjo tappaa tuoksuttajani.

Sisääntulo_kasvihormoni.fi-1

Mothers Day is approaching and I got some flowers to brighten the day. Bleeding heart goes to my Mom and my boys wanted to get a scented pelargonium for my Mom-in-law. Until Sunday, the plants will enlighten our entrance.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *