Blogit
Kasvihormoni

Syysmansikoista omatekoista sorbettia

mansikkasorbetti_kasvihormoni.fi-4No nyt! Nimittäin superhyvää mansikkasorbettia ja vaniljarahkaa, nam!

Olen innostunut jatkamaan tänä syksynä mansikkakautta. Myynnissä on nyt niitä mansikkalaatikoita, joiden hinta on edullisempi kuin viime kesänä mansikoiden hinta missään vaiheessa ja joiden mansikoiden maku (ja laatu) on tosi hyvä. Ihan mahtava tällainen lajikkeiden lisääntyminen, kun se tarkoittaa ihanan mansikkakauden jatkumista syyskuukausiin.

mansikkasorbetti_kasvihormoni.fi-3 Julkaisin suosikkisemifreddoni ohjeen tässä pari viikkoa sitten ja siitä jäi kytemään mieleen, että mitenköhän nämä mansikat – saisikohan niistä sorbettia. Ja se on kuulkaa helppo prosessi, jos itsellä on jäätelökone! (Ilman konetta sorbetti valmistuu kuten semifreddo.) Mansikkasoseen kaveriksi ei nimittäin tarvitse välttämättä lainkaan kyytiläisiä, ainakaan, jos on tottunut vähäsokeriseen ruokavalioon. Itse lorautin sekaan vähän keväällä keittämääni raparperisiirappia (ohje löytyy täältä) ja sekoitin valmiin sorbetin sekaan vaniljarahkaa, ja tämä tosi her-kul-li-nen jälkkäri oli siinä!

Ohjeesta tulee non 1,5 litraa valmista jädeä, pelkästä mansikkasoseesta jäätelökoneen vaahdotusominaisuuksista riippuen vajaa litra.mansikkasorbetti_kasvihormoni.fi-2

Mansikkasorbettia ja vaniljarahkaa

 • 8-10 dl mansikoita (pienempiä vähemmeän kuin isoja)
 • 1/2 dl raparperisiirappia tai sokeria
 • 1 prk vatkautuvaa vaniljakastiketta
 • 2 dl rahkaa

koristeluun

 • mustikoita
 • thaibasilikan lehtiä

valmistus

 1. Puhdista tuoreet marjat tai sulata jäiset kohmeisen kylmäksi. Soseuta marjat. Makeuta ne halutessasi makusiirapilla tai sokerilla. Laita tuoreista mansikoista tehty sose pakastimeen puoleksi tunniksi jäähtymään.
 2. Käynnistä jäätelökone ja kaada kylmä mansikkasose sen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes sose on kohmettunut sorbetiksi.
 3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka.
 4. Laita mansikkasorbetti ja vaniljarahka kerroksittain pakasterasiaan. Paina veitsi massan läpi pohjaan ja vedä massaan pari sekoitusviiltoa, varo kuitenkin sekoittamasta kerroksia liiaksi, ettei jälkiruoasta tule tasaista.
 5. Anna pakastua vähintään tunnin verran, jotta sorbetista saa pyöräytettyä palloja jäätelökauhalla.
 6. Tarjoile puolijäisenä ja marjoilla ja basilikalla koristeltuna.

mansikkasorbetti_kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *