Blogit
Kasvihormoni

Tervetuloa kotiin, syksy!

sisaantulo_kasvihormoni.fi-1Tervetuloa meille!

Nautin suunnattomasti siitä, että meidän sisääntulo on kutsuva, kun tulen kotiin.

sisaantulo_kasvihormoni.fi-2Töistä tullessa on usein väsynyt olo ja vastassa oleva sotku ja kaaos saavat siinä tilassa pahalle päälle. Siksi yritän pitää sisääntulon siistinä, että mieli pysyy positiivisena ainakin sisälle pääsyyn saakka.

sisaantulo_kasvihormoni.fi-3Siisteyttä lisää mielestäni myös se, että oven pielessä on silmää miellyttävät istutukset, muutoin levällään olevat potkulaudat ja kulkuväylän tukkivat polkupyörät saattavat viedä liikaa huomiota.

Sitä paitsi noiden ruukkujen takaa eivät erotu ulkosäilytystuomion saaneet kuraiset saappaat tai puupäätarhurin sinne roudaamat rikkaruohoraudat.

sisaantulo_kasvihormoni.fi-4

Nämä oven vieressä olevat istutukset tein jo elokuun alussa, heti lomamatkan jälkeen, ja ne ovat alkaneet punertua syksyn merkiksi. Valkoisilla krysanteemeilla se on tapana: ensin ne ovat kirkkaan valkoisia, mutta ikääntyminen tuo niihin hennon punan.

Punertava sävy sopii hyvin ruskeaksi muuttuviin heiniin ja vihreisiin tuoksupelargoneihin.

sisaantulo_kasvihormoni.fi-6Sateisten viikkojen jälkeen luovutin myös portinpielen kesäistutusten kanssa. Olen kasvattanut koko kesän ilmavia heinätuppaita ja vaihdoin ränsistyneet pelargonit niihin. Kaveriksi laitoin alennuksesta bongaamani valkoiset punapäivänhatut, reunoille sai jäädä ruukuissa koko kesän kasvaneet lumihiutaleet

sisaantulo_kasvihormoni.fi-7Toivottavasti päivänhatut talvehtivat ensi vuoteen (siirrän ne myöhemmin kasvimaan multiin), sillä tämä istutus herätti halun tehdä samanmoinen uudelleen taas ensi vuonna.

sisaantulo_kasvihormoni.fi-5

Planters for fall are here. Soon, it will be time to change those chrysanthemums into something frost tolerable.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *