Blogit
Kasvihormoni

Syötävän herkulliset mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit_Kasvihormoni.fi-1

Elokuu on ihana satokuukausi, jonka miltei parasta antia ovat mustikat. Minä ja (Googlen mukaan) miljoonat muut olemme löytäneet niille parhaan mahdollisen sijoituspaikan – nämä muffinit, jotka kantavat alkuperäisesti nimeä To Die For Blueberry Muffins. Ja eiväthän näin iso väki ja mahtaileva nimi voi olla väärässä, joten ei muuta kuin mukaan siihen joukkoon, jonka mielestä mustikkamaito on niin last season ja mustikat maistuvat parhaalta sokerin, rasvan ja mausteiden kanssa.

Ohjeen löytämisen jälkeen olen valmistanut näitä lähes sekoitettavia muffineja tarjolle jos jonkinlaisiin kissanristiäisiin ja koskaan ohje ei ole pettänyt. Olen muokannut ohjetta vastaamaan meidän mitta-asteikkoa, joten se ei aivan vastaa alkuperäistä versiota mutta sopii paremmin peruskeittiön kipoille ja puntareille.

Muffinit on tarkoitettu muhkeiksi ja paistettavaksi muffinipellillä. Mikäli sinulla ei ole muffinipeltiä, tee muffineista pienempiä jakamalla taikina kymmenen sijaan kahteenkymmeneen vuokaan. Tällöin tarvitset pintamurutaikinaa kaksinkertaisen määrän.

Mustikkamuffinit_Kasvihormoni.fi-5

Syötävän herkulliset mustikkamuffinit

(To Die For Blueberry Muffins)

(noin 10 suurta muffinia)

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ¾ dl sokeria
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä
  • 1 iso muna tai 2 pientä munaa
  • n. 1 dl maitoa
  • 3-4 dl (tuoreita) mustikoita

pintamuruihin

  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl jauhoja
  • 75 g voita kuutioina
  • 1 tl kanelijauhetta

Valmistus

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  2. Riko muna puolen litran vetoiseen mitta-astiaan ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Mittaa päälle öljy. Lisää vielä maitoa niin, että saat nestettä yhteensä 3 desilitraa ja sekoita nesteet keskenään haarukalla.
  3. Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina pehmeäksi ja tasaiseksi.
  4. Kääntele vielä mustikat taikinan sekaan. Mikäli käytät pakastemustikoita, vältät taikinan värjäytymisen sekoittamalla ne mukaan jäisinä.
  5. Valmista pintamurut: nypi kylmä kuutioitu voi ja muut aineet tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Mikäli käytät pehmeää voita, taikinasta ei tule murumaista seosta vaan siitä tulee tasainen massa (jonka voi levittää tasaisena, ohuena kerroksena muffinien päälle).
  6. Laita kymmenen muffinivuokaa muffinipellille. Täytä ne taikinalla: muffineista tulee suuria, joten ne täyttyvät ääriään myöden. Ripottele muffinien päälle pintamurutaikina.
  7. Paista 20-25 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.

Nauti!

Mustikkamuffinit_Kasvihormoni.fi-2

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Ihanan helppo sekoitettava mustikkapiirakka – Meillä Kotona -blogit

    […] maailman parhaista mustikkamuffineista, joten jos haluat ulkonäköön variaatioita, klikkaa itsesi tähän […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *