Blogit
Kasvihormoni

Simppelit amerikkalaiset suklaapikkuleivät

Suklaaisoleivät_Kasvihormoni.fi-1Lupasin jakaa tämän ravintolapäivän suklaapikkuisoleipäreseptin, joka nousi yhdeksi kahvilani suosikkituotteista. Reseptistä tulee vajaa parikymmentä jättipikkuleipää tai viitisenkymmentä tavallista suklaapikkuleipää. Itse valmistan taikinaa aina tuplamäärän ja pakastan vähintään puolet satsista raakana palloina, näin pakastimessa on olemassa vierasvara yllättäviä tilanteita varten. Valmiit pikkuleivät kun ovat sen verran hyviä, että eivät salaisista jemmoista huolimatta tahdo säilyä viikkoakaan.Suklaaisoleivät_Kasvihormoni.fi-3Reseptin taikina toimii hieman sitkeän ja mukavasti kirpakan taikinan perusohjeena. Halutessa ainekset suklaasta eteenpäin voi korvata rusinoilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä, pienillä vaahtokarkeilla, hedelmäkarkeilla tai käyttää näiden kaikkien sekoitusta. Vain mielikuvitus on rajana!Suklaaisoleivät_Kasvihormoni.fi-5

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät (Chocolate chip cookies)

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria (kevyesti tiivistettynä)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 7 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g suklaata (tummaa suklaata ja valkoista suklaata)
  • (2 dl saksanpähkinärouhetta)

Valmistus

  1.  Vatkaa sokerit ja voi ilmavaksi vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen taikinaan, vatkaa välissä voimakkaasti, jotta muna sekoittuu voi-sokerivaahtoon tasaisesti.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, suola ja suklaarouhe, halutessasi myös pähkinärouhe. Lisä kuivat aineet muutamassa erässä taikinan sekaan. Mikäli käytät sähkövatkainta, käytä koneen alinta tehoa ja sekoita vain juuri ja juuri sen verran, että saat taikinan tasaiseksi.
  4. Muotoile leivinpaperille kuudesta kahdeksaan golfpallon kokoista pikkuleipää (noin 70 g kappaleelta), saat kaksi tai kolme pellillistä pikkuleipiä. Pikkuleivät leviävät uunissa, joten jätä pikkuleipien väliin reilusti tilaa.
    Tavallisen kokoisiin pikkuleipiin tarvitset taikinaa kukkurallisen teelusikallisen verran (n. 30 g), näitä mahtuu pellille 12 tai 16.
    Jättipikkuleipiä varten tee puolestaan halkaisijaltaan noin viiden senttimetrin kokoinen pallo (100 g), jonka litistät pellillä matalammaksi, näitä mahtuu pellille kolme tai neljä.
  5. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleipien reunat alkavat ruskistua. Pienempiä pikkuleipiä paistetaan hieman lyhyemmän aikaa kuin isoja. Jäähdytä tasaisella alustalle ennen tarjoilua, jotta saat pikkuleivistä kovia ja suoria.

Suklaaisoleivät_Kasvihormoni.fi-6

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

  1. Anneli Airola

    Hei Sini. Kiva kun kävit blogissani, sitä kautta löysin sinun blogisi. Tosi kivoja postauksia, katselin vanhempiakin juttujasi. Lainakoira oli aivan ihana. Ja noita suklaapikkuleipiä aion kyllä kokeilla. Kiva löytää uusia, kivoja blogeja. Ollaan yhteyksissä. Mukavaa viikkoa!

    • Sini K.

      Minäkin löysin vasta blogiisi. Yritän jättää merkin käynnistäni, kiva kun sinäkin jätit merkin tänne minulle!

  2. Visiitti anopille kukkapuiden aikaan – Meillä Kotona -blogit

    […] siitä saa nauttia viikon tai kaksi vuodessa. Viime kesänä kuvatut suklaapikkuleivätkin (ohje täällä) jäivät ihan kakkoseksi tämän puun rinnalla, tosin parasta oli varmaan se, että pikkuleipiä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *