Blogit
Kasvihormoni

Se aika vuodesta

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-3 Nyt on alkanut se aika vuodesta, kun tulppaanit ilostuttavat elämää. Tämä on ihan parasta! Huippua!

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-1Tulppaaneissa on ilahduttavaa se, että talven aikana on ehtinyt osittain unohtaa, millaisia istutuksia edellisenä syksynä teki. Tai siis ainakin minä olen ehtinyt. Muitan, että hankin taas ison kasan sipuleita ja pistin niitä pari päivää maan uumeniin. Mutta en tosiaankaan enää muistanut, millaisia nämä etelärinteen tanakkavartiset kukkaset ovat.

Nyt on kuin joulu, jolloin lahjapaketeista paljastuu jotain, mitä on pistänyt toivelistalle, mutta minkä saamisesta ei ollut ihan varma. Kevään joulu!etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-5Tämä kerrottu tulppaani ilahdutti erityisen kauniina yksilönä. En muista tilanneeni erikseen tämän näköisiä kukkia, joten tämän täytyy olla tullut valmiin tulppaanisekoituksen mukana. Siitä tilauslista kertoo vain, että kyseessä on kerrottujen tulppaanien sekoitus, joten tämä kaunokainen jää ilman nimeä.

Ensi syksyn tulppaaniostosten muistiinpanot tehdään nyt, ja niihin päätyy tieto, että näitä lisää. Tällaiset kerrotut tulppaanit eivät ole minun kokemukseni mukaan pitkäikäisiä, joten jos näistä aikoo nauttia myös ensi keväänä, pitää niitä hankkia uudelleen.

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-2   etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-8Kaikki tulppaanit eivät onneksi ole lyhytikäisiä. Hankin muutama syksy sitten penkkiin pitkäikäisiä Darwin-tulppaaneja. Siinä vaiheessa, kun muut tulppaanit taantuvat, nämä nousevat vuosi toisensa jälkeen ja jopa lisääntyvät. Erilaiset keltaiset sopivat mielestäni tähän penkkiin, sillä pidän keltaisesta näin keväällä ja tämä etelärinne on ensimmäinen paikka, joka aloittaa meillä kukintansa. Tervetuloa myös näille keltaisille, taas kerran, myös tänä vuonna!etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-12etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-7Pari vuotta vanha kirsikkaluumu (jonka nimi on sellainen pitkä ja hankalasti muistettava venäläisversio) kukkii tässä rinteessä yhtä aikaa tulppaanien kanssa. Kukinta on valtavan runsasta ja ehdottomasti kevään kauneuden arvoista. Luumuja tulee vain murto-osa kukkien määrästä mutta hei, jos puu haluaa iloita yhtä paljon kasvukauden alusta kuin minä, niin sehän on vain hienoa.

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-6etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-10Vähin erin myös muut kasvit nousevat maasta. Tässä penkissä talvituhot vaikuttavat jääneen melko vähäisiksi, syyshortensioista ja lamokirsikoista on paleltunut muutama oksa, syksyllä maahan laitetuista himalajanmarskinliljoista en ole varma, sillä en tiedä, miltä niiden alut näyttävät. Yksi pioni vaikuttaisi sen sijaan puuttuvan kokonaan, surku sentään, sillä ne tässä rinteessä olevat pionit ovat suosikkejani, vaaleankeltaisia yksilöitä. Toivottavasti viime kesänä istutettu keltainen kehrä tekee tänä vuonna jo kukan!

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-11Nyt on kuitenkin aika nauttia siitä lahjasta, jonka itselleen upotti maahan syksyllä!

etelarinnekevat_kasvihormoni.fi-4

The tulip time is here again! In our garden, it is begun with this multicolored South side border. Brightens my mind to see this!

Täältä voit kurkata jo etukäteen, mitä tähän etelärinteeseen on tulossa seuraavaksi.

Täältä löydät puolestaan mahtavan artikkelin siitä, millaisia erilaisia tulppaaniryhmiä on olemassa.

Tekstin seassa olevat linkit vievät aiheeseen liittyviin edellisvuosien näkymiin.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (5)

 1. Piparminttu

  Tulppaanien kukkaloisto on niin piristävän kaunista! Meilläkin luumupuut kukkivat parhaillaan. Ihana kevät 🙂

  • Sini K.

   Minä vähän pelkäsin tämän luumun (ja marjapensaiden) puolesta parin kylmän yön aikana, mutta hyvin näyttää menevän!

 2. Maikku

  Voi että olen kateelllinen, että teillä on kevät jo noin pitkällä, vaikka asutte paljon pohjoisempana kuin me. Meillä on juuri vasta avautumassa ensimmäiset tulppaanit ja narsissit, luumupuussa en ole huomannut vielä edes nuppuja. Etelärinne olisi kyllä ihana. Upeaa ilotulitusta, vaikka minä tykkäänkin enemmän siitä pinkki-valkoinen yhdistelmästä, jota muistaakseni löytyy jostain toisesta penkistäsi. Jään odottelemaan 🙂

  • Sini K.

   Siis oikeastiko meillä kevät pidemmällä? Oho. Tämä etelärinne on meillä se paikka, joka kerää suurimman lämpösumman meidän pihassa ja tuo kirsikkaluumu on vielä siinä kaikkein parhaassa paikassa, joten ehkä se on juuri tämä etelärinne, jossa meidän kevät on teitä pidemmällä.

 3. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] sen jälkeen erilaisia vihreitä ja värikkäitä kasveja tulee vuoron perään niin paljon, että perässä ei tahdo pysyä. Sen näkee myös postauksien määrästä: toukokuulle tultaessa postauksia on aina eniten, ihan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *