Blogit
Kasvihormoni

Sateisen kesän siivittämänä kotiloita

kotilonruokaa_kasvihormoni-1
Kärhö ’Giselle’ on maistunut nilviäisille. Kukkien terälehdet kielivät asiasta, sillä ne ovat nyt yllättävän kauniin koloiset. Sen sijaan etualalla oleva jaloangervo on saanut jäädä koskemattomaksi, se ei kelpaa kotiloiden ruoaksi.

Tänä kesänä meille on ilmestynyt iso kolonna kotiloita. En nyt puhu sellaisesta tuhomäärästä, minkä kanssa monet taistelevat, mutta jos vuosi sitten meiltä löytyi alle kaksikymmentä kotiloa, tänä vuonna voidaan puhua ehkä jo sadasta yksilöstä.

lehtokotilo_kasvihormoni-3Parhaiten olen löytänyt kotiloita piileksimässä syysleimun lehdillä. Sieltä niitä no helppo kerätä pois, sillä varret nousevat korkealle. Olen laiskuuksissani heittänyt kotilot sora-aukiolle ja liiskannut ne siihen. Tätä ei missään nimessä suositella tehtäväksi, mutta koska määrä on hyvin vähäinen, en ole vielä nähnyt yhtään kotiloa nauttimassa lisäproteiiniannostaan niin vaikeasti saavutettavissa olevassa paikassa.

lehtokotilo_kasvihormoni-2Kuunliljojen lehdet kertovat, että vaikka en ole tavannut kotiloita niissä aterialla, käyty on. Jostain syystä kotiloita ei löydy myöskään näiden herkkulehtien läheisyydestä. Mistäköhän moinen mahtaa johtua?

Vaikka kotiloiden määrä on meillä pieni, olen silti aktiivinen niiden poiskeräämisen kanssa. Onneksi myös naapurit pitävät puutarhansa siistinä, joten heidän pihoissaan ei pitäisi olla kotiloiden unelmalisääntymiskehtoa. Harkinnassa on kuitenkin myös Ferramolin käyttö, sillä supersiittola sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä, ja viisi vuotta on kertonut, että etäisyys on kotilon matelumatkan tavoitettavissa.

Emme siis ole turvassa.

lehtokotilo_kasvihormoni-1

Slimy yacks! Not my treat, oh no.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Hanna H

  Voi ei! 🙁 En ole onneksi omassa pihassa vielä törmännyt noihin, kop kop…

  • Liisa // multaasormissa

   Ferramolia kannattaa laittaa! Sain sillä hyvin hävitettyä kotilot viime vuonna, tänä vuonna määrä on ollut hyvin minimaalimen.

  • Sini K.

   Ai, teillä Ferramol on ollut noin tehokas? Pitääpä pohtia, josko sitä laittaisi jo tänä syksynä – ainakin, jos keli jatkuu lämpimänä, saattaisi kannattaa.

  • Sini K.

   Hanna H, kiva kun jätit kommentin ja löysin sitä kautta kauniin blogisi. Jos teillä ei ole vielä kotiloita, kannattaa olla tarkkana, mistä tuo kasveja kotiinsa. Ne kun leviävät sitä kautta kumman vauhdilla. Tai no, kyllä ne ekat vähät ehtii keräämään poiskin, jos jaksaa olla silmä tarkkana. Näin ainakin meillä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *