Blogit
Kasvihormoni

Salaattipenkki terassin suojaan

kasvimaalaatikko_Kasvihormoni.fi-1Värkkäsin terassille pienen kasvimaan. Parvekepuutarhan. Minikeittiötarhan. Mitänäitänyton.

Minulla on kasvihuoneessa isoja kasvulaatikoita, joihin tulee tomaatteja sitten, kun keli antaa myöden. Nyt ne vain odottavat myöhempiä aikoja (niitä lumisateettomia), joten otin laatikoista yhden, kuurasin sen kunnolla ja täytin altakastelulaatikon puutarhamullalla.

kasvimaalaatikko_Kasvihormoni.fi-4Laatikon laidoille laitoin rivimerkeiksi kaupan salaattiruukkujen jämät. En viitsinyt poistaa niistä suojaruukkuja, jotta juuristo ei vaurioidu turhan takia. Ihan yhtä lailla ne saavat imettyä veden sieltä ruukun rei’istäkin kuin asetettuna suoraan multaan. kasvimaalaatikko_Kasvihormoni.fi-3Tein laatikkoon kolme siemenvakoa, joihin kylvin nopeakasvuisen rukolan siemeniä. Niistä pitäisi ehtiä saada satoa ennen kuin laatikko tarvitaan tomaattien käyttöön. Siemenet ovat pieniä, joten niiden kylväminen vaatii tarkkuutta, mutta koska sato on tarkoitus korjata nuorena, kylvin siemeniä melko tiiviisti.

kasvimaalaatikko_Kasvihormoni.fi-6Keittiön ikkunalle oli jäänyt myös yksi rosmariini ja timjami, jotka siirsin kasvamaan laatikon kulmille. Siirrän ne myöhemmin kasvimaalle, kunhan se tulee edes jossain määrin kasvukuntoon. Nyt taimet saavat vahvistua terassin suojassa.

Kasvukautta kohti tässä mennään, vaikka kevätkelit antavat vielä odottaa itseään!

kasvimaalaatikko_Kasvihormoni.fi-7

Speed to Spring! It has been really chilly here in Finland and therefore I moved the kitchen garden to the terrace. I sewed some rucola seeds to this container in which I grow tomatoes. They should be planted within a month and rucolas are hopefully harvested by then.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Kati

  Ihanaa puuhaa näin ”talvipäivänä” Mulla ois kanssa samat suunnitelmat, että laitan jotain vielä sisälle kun ei ulos pääse. Tila on aika kortilla jo, mutta johonkin on mahdutettava:) Joskus olen laittanut noita kaupan jämä salatteja tai yrttejä. En ole tajunnutkaan, että ne ovi laittaa ruukkuineen, kiitos vinkistä!

  • Sini K.

   Juu, nämä talvipäivät keskellä kevättä todellakin tarvitsevat piristystä! Sisällä meilläkin on jo niin tiukkaa, että tänne ei voi enää laittaa enempää. Tai voisihan sitä, kun sisustaisi kaikki ikkunanedustat uusiksi kasvatuslaatikoiden alustoiksi. Mutta kun sen muunkin elämän pitäisi mahtua taloon!

 2. Tiiana

  Mistä tuollaisia ruukkuja löytyy ?

  • Sini K.

   Näitä laatikoita en ole nähnyt myynnissä ainakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen, omani nyysin vanhempieni ehtymättömästä varastosta. Toimintaperiaate on sama kuin nykyiset vesisäiliö + kasvusäkki -yhdistelmässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *