Blogit
Kasvihormoni

Nyt rekeen, se lähtee kohti kevättä!

orvokit_kasvihormoni-fi-3Ihan ensiksi kiitos kaikille teille, jotka olette napanneet kiinni viime vuoden puutarhatapahtumia kertaavasta haasteesta. Linkkejä on kertynyt jo pitkä lista ja moni on luvannut liittyä mukaan. Koska puutarhablogeja on paljon, en ole osannut poiketa jokaiseen haastamaan mukaan matkaan henkilökohtaisesti. Jos mietit, että pitäisikö osallistua, niin vastauksia on vain yksi: PITÄISI! Siis muistelemaan, se on kivaa! Ja haasta samalla kaverisikin, sitä ei ole kielletty, puupäätarhuri on puupää myös haasteiden jakamisessa.

Valoa kohti mennään, vaikka päivä on vielä toivottoman lyhyt. Meillä Jyväskylässä se tarkoittaa, että neljän ja puolen kuukauden päästä saa taas pihalta kuvia, jossa näkyy uutta kasvua. Tätä vähemmän luonnon voimaa sisältävää kautta varten kävin tänään läpi viime kesän kuviani niin, että takamusta särkee. Havaitsin, että blogiin on päätynyt kuvistani vain pieni osa, varasto pullottaa kymmeniä muita kuvia.

Usein olen jo kesällä pohtinut, mitkä kuvat (ja minkä teeman mukaisesti) jätän tälle hiljaiselle kaudelle, mutta nyt olen yrittänyt saada ajatuksesta kiinni keskellä talvea, kesä meni perheen juniorin terveydestä huolehtiessa. Lankakerä (ja terveys) on vielä kateissa, mutta langan pää näkyy jo. Tällaista olen ajatellut kutoa:

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-8Teen tässä talvella pari puutarhamatkapostausta, sillä niihin ei ollut aikaa kesällä. Talvella on sitä paitsi paljon mukavampi etsiä tietoa kesälomaa varten kuin kiireessä reissun päällä, joten tänne talven pakkasille ne postaukset sopivat hyvin.

Lisäksi kaivoin nipun kuvia, joiden äärellä huokailin ooh ja aah, ja päätin näiltä huokauksilta tehdä postaussarjan tämän hetken suosikkikasveistani. Kysymykseksi nousee lähinnä se, kuinka monta tulppaanipostausta joku muu kuin minä jaksaa lukea?

Onko ruudun sillä puolella toiveita siitä, mistä jaan kuvia ja kirjoitan seuraavan vuosikolmanneksen aikana?

Matka jatkuu tästä talvisissa keleissä ja liukkain jalaksin, toivottavasti et hyydy pakkaseen ja jaksat matkata tukenani kevääseen saakka!

ilo2017_kasvihormoni-fi

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Pauliina

  Veit sanat suustani 🙂 Meinasin nimittäin ehdottaa, että postaisit lempikasveistasi.

  • Sini K.

   Saamasi siis pitää!

 2. Kaisa

  Kaikki kaunis ja vihreä miellyttää, ja nyt talvella niitä oikein janoaa 🙂 Monenlaiset aiheet siis kiinnostavat. Kommentoin nyt ekaa kertaa, mutta blogiasi olen lukenut heti Meillä kotona -sivuston avautumisesta alkaen. Aiemmin en ollut hoksannut, että asut Jyväskylässä, tässä Jklän kupeessa on meidänkin koti. Haluaisin olla kaltaisesi viherpeukalo – taitoa, kärsivällisyyttä ja näkemystä vain tarvittaisiin lisää – ja siksi on ihana lukea sinun juttujasi ja ihailla kuvia! Meillä on iso piha ja yrittelen kaikenlaista, perennoista kesäkukkiin ja ruusuista kasvimaahan ja muuhun hyötypuutarhaan – välillä joku jopa onnistuu 🙂 Postauksistasi saan hyviä vinkkejä ja inspiraatiota. Tulppaanipostauksia kuvineen jaksaa näin talvella kevään kaipuussa lukea vaikka kuinka monta! Tsemppiä talviaikaan ja kiitos blogistasi 🙂

  • Sini K.

   Kiitos Kaisa rohkeudesta kommentoida! Omien nurkkien lukijoihin on kiva tutustua, joskus vaikka pääsee ihan kasvotusten tapaamaan, se on parasta.

   Viherpeukaloisuus kasvaa vuosien kuluessa. Kun tein ensimmäisen oman kukkapenkkini, kasvituntemukseni oli tyyliä ”niitä pyöreälehtisiä ja sit pitkiä punaisia”. Kummasti taito kasvaa tehdessä – ja virheistä oppiessa. (Pitääkin pistää listalle vielä postaus aiheesta kuinka viherpeukaloksi ja puupäätarhuriksi tullaan.)

 3. Pauliina

  P.S. Käypä vilkaisemassa blogiani, mitä olen sinusta ”juoruillut” 😉

  • Sini K.

   Ah, kuinka ihana kommentti, sydämellinen kiitos siitä!

 4. Piparminttu

  Tulppaaneja jaksaa aina, siitä vaan! 🙂 Myös matkapostaukset ovat aina mielenkiintoisia.
  Paranemisia juniorille!

  • Sini K.

   Jes, uskallan laittaa luvallasi tulppaaneja ainakin kaksi postauksellistä 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *