Blogit
Kasvihormoni

Rehevä ja täyteläinen elokuu

hyotytarhassa_kasvihormoni-6

Tervetuloa kotiin!

”No kiitos kiitos. Matka oli sen verran pitkä, että ehtikin olla jo vähän kotia ikävä.”

”Me täällä ajateltiin, että poissaolosi vuoksi olisi hyvä, että sataisi tasaisesti, niin kasvit ei kuivetu niin helposti. Täytettiin samalla kaikki vesiastiat, että tästä on helppo jatkaa elämää elokuussa.”

puutarhassa_kasvihormoni-2”Ooh, olipa kauniisti ajateltu! Ja kyllä täällä näyttääkin siltä, että puutarhaa on hoidettu oikein kunnolla.”

”Juu, ei pidetty turhaan hellettäkään, niin ei jää sinulta väliin puutarhan kukintaa. Tosin vähän jo aloiteltiin uusia kasveja, ei ihan kokonaan pidetty paussia kasvukausista.”

puutarhassa_kasvihormoni-3”Miten minusta kuitenkin näyttää siltä, että syksyn on parasta olla lämmin, että kaikki ehtii mukaan kasvuun. Olettekos ajatelleet sitä?”

”Ai, että lämmin syksy? No nyt tulee tilaus sen verran myöhään, että paras tarkastaa, mitä asialle voidaan tehdä. Mutta pistän toiveen tähän ylös, niin ei unohdu. Lämmin syksy. Noin.”

puutarhassa_kasvihormoni-4”Joo, haluaisin pitkän ja lämpimän kauden, että kaikki istutukset ehtisi kukkaan asti. Vaikka pari seuraavaa kuukautta, vähän niin kuin täydentämään tätä vajaaksi jäävää lämpösummaa. Näetkö, tuolla on noita daalioita, joissa ei näy vielä edes nuppuja. Ne tarvitsevat enemmän lämpöä.”

”Ei aina voi voittaa. Mutta huomaatko, viriteltiin noihin kasvimaan auringonkukkiin jo aukinaisia kukkia, kahta laatua saman tien. Ja kolmanteen reilusti nuppuja, niissä ei olla kitsasteltu.”

puutarhassa_kasvihormoni-5”Onpa ne näyttäviä. Mutta miksi nämä eturivin matalat auringonkukat on venyneet näin pitkiksi? Hetkinen… tässä on niiden siemenpussi, niidenhän pitäisi jäädä alle puolimetrisiksi!”

puutarhassa_kasvihormoni-7”Nyt puhut kyllä väärälle taholle, meillä vastataan vain keleistä. Katsopa siitä siemenpussista, kenen siemeniä ovat, ja pistä valituksesi menemään sinne. Ovat varmaan pussittaneet vääriä siemeniä.”

”Eihän niiden väleistä näy edes muita kukkia, siellähän on vaikka kuinka jättiverbenoita, tummia ruiskaunokkeja ja unikoita. No, ainakin ovat pysyneet pystyssä, nautitaan nyt näistä kukista.”

puutarhassa_kasvihormoni-6”Tuo on hyvä asenne. Se ratkaisee lopulta kaiken, sillä aina ei voi palvella kaikkia. Tänä vuonna mentiin tämän teidän viileän tilauksen mukaan, mutta voi sentään, kun siitä on tullut muilta valituksia. Voi olla, että ensi vuonna ei voida enää kuunnella teidän toiveita. Välillä pitää paahtaakin muiden mieliksi.”

Suomi, täällä ollaan, jatketaanhan kunnon kesää elokuun loppuun saakka!

We are back from two weeks worth of traveling and it has become so very lush while we were away. It’ll take a while to tidy everything up. But oh, so nice to be back home!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Piivi

  Ai että onkin rehevää! Mutta jotkut silloin jää pakosta pikkasen jalkoihin… Piiiiiitkä syksy sopisi minullekin, muutoin jää daaliat näkemättä ja vatutkin kypsymättä!

  • Sini K.

   Juu, vatut on vasta raakileina, nekin tarvitsee lisää lämpöä. Ja päärynät, hädin tuskin alkavat muotoutua soikioiksi, niille PALJON lisää lämpöä. Siis sitä helteistä elokuuta odotellessa!

 2. Miten kesäkukkakylvöt onnistuivat? – Kasvihormoni

  […] Kesäpäivänhattu ’Cherry brandy’ säväyttää taas kerran. Se on yhdessä vaniljanvalkoisen samettikukan (’Vanilla’) kanssa kasveja, joita kylvän joka vuosi ja jotka ovat aina yhtä ihania. Ei pettymyksiä – koskaan. Kesäpäivänkukat pysyvät terhakoina uskomattoman pitkään, yksi kukka saattaa loistaa jopa lähes kolme viikkoa ja nuppuja avautuu pakkasiin saakka. Saman tempun tekeävät myös uskolliset samettikukat, uusia nuppuja puskee sitä mukaa kun vanhat alkavat lakastua. Samettikukista löytyy tarkempia kuvia kuukauden takaa täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *