Blogit
Kasvihormoni

Raikas kevätsää piristi kuin kukat

sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-1

Jos ei kevät tule, eletään sitten talvessa.

Vanha puupäätarhurin sananlasku

 sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-2Ei auta kuin hymyillä näin kylmien ja koleiden kelien keskellä. Ei auta, vaikka huutaisi ja valittaisi, vastaukseksi saa vaan kymmenen senttiä lunta. Parempi siis ottaa junioreiden asenne, laittaa toppavaatteet päälle ja mennä huvittelemaan Tivoliin.

sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-3Istutin viikko sitten sisääntuloon pakkasenkestäviä kukkia, jotka ovat loistaneet puupäätarhurin kärsimyksen keskellä.  sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-5Narsissit, jouluruusut, helmililjat ja orvokit eivät ole valittaneet, pikemminkin päin vastoin: jouluruusu on muuttunut kauniin punertavaksi, keltaiset narsissit loistavat kuin aurinko ja perunanarsissi availee ensimmäisiä nuppujaan.

sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-7Kasvit näyttävät viihtyvän kylmässä niin hyvin, että annoin niille kiitokseksi lunta, jos vaikka viihtyisivät näin raikkaina entistä pidempään.  sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-4Jos kuitenkin saan pyytää, ottaisin mielelläni sellaien sipulikukat kuihduttavan lämpöaallon vastaan.

Kiitos.

Hyvää vappua!

sisaantulokukat_Kasvihormoni.fi-9

It’s been SO chilly here that it is hard to describe. Well, actually not: we still have snow and below freezing point temperatures. I bet you would call it Winter.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (10)

 1. Katja/Päivänpesän elämää

  Itsekin jo toivon lasikuistin sipulikukkien lakastumista mutta kestävät aina vaan. Perunanarsissi on kukkinut siinä jo 2 kuukautta. Eikä niitä raaski poiskaan laittaa koska ovat vielä kauniita.

  • Sini K.

   Minä siirsin osan terassilta tuohon ovenpieleen, nuo helmililjat ja keltaiset narsissit ovat uusiokäytössä. Ehkä tästä kuitenkin siirrytään parempia kelejä kohti, kun huhtikuu on nyt jo takana päin!

 2. Piparminttu

  Tänään on ollut jo hieman parempi keli, toivottavasti myös teillä! Ketuttaa kyllä noi jatkuvat lumisateet.. Toivotaan parasta, eli aurinkoisen keväisiä säitä!

  • Sini K.

   Aurinko helotti kauniisti koko päivän :). Mutta lunta on takapihalla (tässä ikkunan takana) vielä näkyvissä, ehkä huomenna on jo parempi.

 3. Sari

  Onneksi on nuota pikkupakkasia kestäviä kukkia! Ne piristää kummasti, vaikka pihalla on lunta enemmän kuin jouluna. Sitkeästi taistelevat kevääntulon puolesta 🙂 Onneksi nyt on aurinko lämmittänyt lumet pois.

  • Sini K.

   Lumen tulo ei näytä vieläkään loppuvan, vaikka olihan tässä jo välissä se meidän kevätkin. Toivottavasti nyt ei ole sitten syksy…!

 4. Hanna H

  Kauniita istutuksia! 🙂

  • Sini K.

   Kiitos 🙂

 5. Maikku

  Onpa ihku jouluruusu!

  • Sini K.

   Sävy tuntuu vaan paranevan näissä kylmissä keleissä. Jotain kaunista sekin saa aikaiseksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *