Blogit
Kasvihormoni

Helatorstain levähdys puutarhamarkkinoilla

taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-15Taimitorit ovat ihania, eritisesti silloin, kun itse muistaa mennä paikalle.

Kävin tänään Jyväskylän Puutarhaseuran järjestämillä puutarhamarkkinoilla. Lämmin keli suosi meitä kävijöitä ja väkeä olikin kuin pipoja huhtikuussa.

taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-11Kaupalliset myyjät toivat markkinoille ihanan värirunsauden kesäkukkineen ja kerrankin mahtava Tommolan tilan myymälä oli pyörämatkan päässä. Katsoin sen valikoiman tarkkaan läpi, mutta vaikka löysin myynnistä mm. himoitsemani palloesikon (mutta vähän liian hailakan värisenä), skippasin sen taimet ja kipitin mieluummin sinne mielenkiintoiselle puolelle, jossa harrastajat myivät omia taimiaan.

taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-13Tulin taimitorille oikeastaan kahdesta syystä. Ensimmäinen oli löytää lehtotaponlehteä (koska se leviää niin hitaasti ja haluan sitä paljon) ja toinen oli se, että halusin löytää kivoja lajikkeita tomaattikopin täytteeksi. Ja löysin! taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-12Erilaisten tomaattien ja paprikoiden lisäksi päädyin ostamaan cantaloupemelonin kasvamaan terassille. En ole lainkaan varma, menestyykö se, sillä cantaloupea neuvotaan kasvattamaan maata pitkin kuten kurpitsaa ja terassilla melonin tulee olemaan puolestaan pysty kuten kurkulla. Mutta jos ei muuta, niin ainakin voin kasvattaa sitä koristeeksi!

taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-14Muutoin kylmä kevät teki sen, että moni peruskasvi puuttui vielä oman pihan kasveja myyneiltä, sillä ne eivät olleet vielä ehtineet kunnolla kasvuun. Muutoinkin taimien kokoerot kertoivat hyvin siitä, millaisissa oloissa kenenkin piha on. Jyväskylä kun on kolmos- ja nelosvyöhykkeen rajalla, joten rinteen suunnalla ja Päijänteen etäisyydellä on iso merkitys kevään kasvuvoimaan.

taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-16Kotiinviemisiä oli pyörän kyydissä paitsi muutama kassi taimia, myös yksi kymppivee. Sopu antoi sijaa ja kotona pääsin istuttamaan paitsi hyötykasvit, myös ne muutamat suikeroesikot, jotka löysin täydentämään keväistä etelärinnettä. Toivottavasti leviävät, jotta hiirenportaitten välit tulevat jatkossa loistamaan kirkkaana ennen lehtimyrskyn esiinnousua.taimimarkkinan_Kasvihormoni.fi-18

Seuraavassa postauksessa onkin tiedossa meidän kevätpihaa tästä suikeroesikoiden ympäriltä. Nähdään taas!

Plant market in our town was filled with hustle and tons of nice plants. Make sure you will visit one close to you once it is possible.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *