Blogit
Kasvihormoni

Puut jouluvalaistuksessa

Jouluvalojen virittely on aina yhtä antoisaa puuhaa! Erityisen miellyttävää se on silloin, kun on luvattu lunta asennettujen ketjujen päälle ja maailma valaistuu muutamalla (sadalla) tuikulla.

Kun samassa kodissa on asunut useamman vuoden, alkaa valikoitua vähin erin ne paikat, joihin valot on paras virittää. Ja hei: kun ne valot jättää sinne puuhun ympärivuotisesti, ei tarvitse kuin tarkastaa kytkemällä pistoke rasiaan, pääseekö tänä vuonna tosi helpolla. Samalla voi tarkastaa, minkä verran puut ovat kasvaneet, sillä oksiston sisään jäävät valoketjut kielivät siitä, että puutarha totta tosiaankin kasvaa vuosittain.

Voi olla, siis ihan vaan saattaa olla, että tänä vuonna naksaisin yhden valosarjan johdon katki leikatessani nuutuneita siperiankurjenmiekkoja matalaksi, mutta onneksi Tekninen tuki osasi paikata vahinkoni. Huonommin käy tietysti niille versioille, jotka hapertuvat muuntajan ja johdon yhtymäkohdasta: se lienee nykyvalojen heikoin kohta.

Sisääntuloon pari jouluvalosarjaa, totta kai, jotta oma silmä tavoittaa tunnelman heti kotiin tultaessa, ja keittiön ikkunan sekä olohuoneen näkymän koristukseksi tarvitaan vähintään yhdet valot.  Makuuhuoneestakin on kiva nähdä tuikut aamu- ja iltahämärässä, se herättää hämäränhyssyn fiiliksen välittömästi.

Eikä unohtaa sovi ohikulkijoitakaan, heille silmäniloa parvekkeelle.

Kysymys lienee lähinnä, onko joku määrä jouluvaloja liikaa? Ja kestääkö sulake kaiken sen, mitä ajattelin laittaa tuomaan tunnelmaa.

Tällaisia valoratkaisuja meillä on ollut:

Vuosi sitten talon yhteydessä

Kaksi vuotta sitten ruukuissa

Valoja etupihan pajupalloissa

Tämän postauksen valot söpön pienemmissä puissa

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Pauliina

    Hienosti olet onnistunut valokuvaamaan valot. Minusta se on aika vaikea laji 🙂

    • Sini K.

      Valojen kuvaamisen taika on hyvä rajaus, sinisen hetken loppupuoli ja riittävän pitkä valotusaika (eli jalustakuvaus). Tadaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *