Blogit
Kasvihormoni

Punainen kuin pusuhuulet

Olen esitellyt kuluneen alkuvuoden ajan pihamme kasveja kukintavärien mukaan. Koska menneisyys puuttuu tästä uudesta blogista, ajattelin ronskisti jatkaa puhtaalta pöydältä. Se tapahtuu niin, että postaan sarjani loppuun (nyt on julkaisu numero 11) mutta ovelasti livautan aiemmat kuvakollaasit uusien kuvien jatkoksi. Näin saan kaikki kuvani tänne uuden blogin puolelle.

Jatketaan siis pihan punaisilla väreillä, nyt sellaisilla lämpimän ja syvän punaisella hehkulla.

Vasemmalla tulppaani on muistaakseni 'Cardinal rouge', mahtavan syvän punainen kaunokainen alkukesältä. Samaan aikaan purppuraomenapuu 'Royalty' kukkii vähän matkan päässä sekä oikean laidan purppuraheisiangervo 'Diablo' tuottaa mahtavan verenpunaisia lehtiään.
Vasemmalla keikistelevä tulppaaniparvi tunnetaan muistaakseni nimikkeellä ’Cardinal rouge’, mahtavan syvän punaisia kaunokaisia alkukesältä. Samaan aikaan purppuraomenapuu ’Royalty’ kukkii vähän matkan päässä sekä oikean laidan purppuraheisiangervo ’Diablo’ tuottaa uhkean verenpunaisia lehtiään.
Vasemmalla punainen lilja, jonka sävy taittaa kevyesti ruosteeseen päin. Sen sijaan keskikuvan kirsikat ovat juuri niin herkullisen punaisia kuin kuvakin antaa olettaa. Oikeassa laidassa on auringonkukka 'Cherry rose', joka jatkaa samaa pusuhuulenpunaista linjaa kirsikoiden kanssa. Ollapa heinäkuu ja nämä hehkeinä!
Vasemmalla on nimensä kadottanut punainen lilja, jonka sävy taittaa kevyesti ruosteeseen päin. Sen sijaan keskikuvan kirsikat ovat juuri niin herkullisen punaisia kuin kuvakin antaa olettaa, samoin niiden maku on sokerinen, kunhan ovat ehtineet kypsyä loppuun saakka. Oikeassa laidassa on auringonkukka ’Cherry rose’, joka jatkaa samaa pusuhuulenpunaista linjaa kirsikoiden kanssa. Ollapa heinäkuu ja nämä kaikki hehkeinä!

Postauksen tässä vaiheessa pitää kovasti pohtia, mitkä kasvit sopivat tämän intensiivisen värin kaveriksi ja arvelen, että perusväreistä sininen voisi sopia hyvin – ja sen lisänä tunnelmaa tasaamaan vihreät sävyt.

Pihassamme on vain vähän sinistä, ne ovat lähestulkoon näissä kuvissa. Vasemmalla loistokurjenpolvi ja villinä vellova lupiini, keskellä pitkäkestoinen suosikkini siperiankurjenmiekka ja oikealla jonkun naapurin metsäkompostista haettu rentoakankaali.
Pihassamme on vain vähän sinistä, ne ovat lähestulkoon näissä kuvissa. Vasemmalla loistokurjenpolvi ja villinä vellova lupiini, keskellä pitkäkestoinen suosikkini siperiankurjenmiekka ja oikealla jonkun naapurin metsäkompostista haettu rentoakankaali.
Vasemman laidan vihreänvehreä on suosikkimaisemani, joka avautuu keittiön ruokapöydän ääressä: hyvin usein juuri tuossa kohdassa kieppuu kosteus, sillä se ei pääse etenemään kallionseinämää ylöspäin. Keskellä on punaherukan kukinto ja oikeassa laidassa keltajapaninangervo, joka säilyttää kellertävän sävynsä läpi kesän.
Vasemman laidan vihreänvehreä on suosikkimaisemani, joka avautuu keittiön ruokapöydän ääressä istuessa: hyvin usein juuri tuossa kohdassa kieppuu kosteus, sillä se ei pääse etenemään kallionseinämää ylöspäin. Keskellä on punaherukan kukinto ja oikeassa laidassa keltajapaninangervo, joka säilyttää kellertävän sävynsä läpi kesän.
Valkoiseen vivahtavia vihreitä meiltä löytyy muutama, näistä vasemmalla voimakkaasti leviävä viiruhelpi. Keskellä on ainakin kaksi talvea selvinnyt jouluruusu, jonka kukinto avautuu voimakkaan vihertävänä. Oikeassa laidassa on kirjavalehtinen kanukka, joka erottuu mukavasti vahvan vihreästä tuija-aitataustastaan.
Valkoiseen vivahtavia vihreitä meiltä löytyy muutama, näistä vasemmalla voimakkaasti leviävä viiruhelpi. Keskellä on ainakin kaksi talvea selvinnyt valkoinen jouluruusu, jonka kukinto avautuu selvän vihertävänä. Oikeassa laidassa on kirjavalehtinen kanukka, joka erottuu mukavasti vahvan vihreästä tuija-aitataustastaan.

Hengästyttävä kavalkadi kasveja on nyt tuotu esiin, ensi viikolla jatketaan!

Kommentit (3)

 1. Outi

  Ihanaa vihreyttä ja värejä! Onko sulla suosikkiväriä?

  • Sini K.

   No on, mutta… niitä on oikeastaan liikaa. Tämä kunnon punainen on suosikki, mutta kasveja, jotka hehkuvat tällaisena punaisena on vähänlaisesti. Enemmän meiltä löytyy pinkiksi tai vaaleanpunaiseksi luokiteltavia kukkia vaikka eivät olekaan niin ykössuosikkeja. Ja hei – kerman (tai vaalean sitruunan) keltainen taitaa kivuta sinne kärkisijoille myös.

 2. Kesän täydeltä valkoista

  […] Olen julkaissut pitkin tämän vuoden alkua kollaaseja pihamme väreistä vanhan blogin puolella. Tämä on julkaisusarjan 12 osa, jossa on mukana osa jo aiemmin julkaisemiani kuvia. Näin kerään kaikki kuvasarjani tänne uuden blogin puolelle. Viime viikolla julkaisemani värikäs puna-sini-vihreä postaus löytyy täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *