Blogit
Kasvihormoni

Puna-valkoista koko sarja

daaliat_kasvihormoni.fi-6Kun neljä vuotta sitten suunnittelin meidän pihaa, ajattelin, että pihan kukista tulee puna-valkoisia. Niin ne pääasiassa ovatkin, mutta sävyjä löytyy huomattavasti enemmän kuin silloin suunnittelin, sillä puhtaan punaisia kukkia on yksinkertaisesti aika vähän.

Yksi punaisista kaunauksista on kuitenkin menestynyt erinomaisesti, jopa lisääntynyt, ja se on tämä alaspäin aukeava lilja meidän välipenkissä. Olen tallentanut tälle lajinimen ’Toscana’, mutta koska vieressä kasvoi myös toinen, anilliinimpi ylöspäin aukeava lilja (joka on kadonnut), en ole enää lainkaan varma, onko juuri tämä yksilö tuo ’Toscana’. Upea se joka tapauksessa on. Jos satut arvaamaan tämän liljan nimen, otan sen kiitollisena vastaan!

daaliat_kasvihormoni.fi-7Pihan pohjoispäädyssä loistavat valkoiset daaliat. Tässä kasvaa isompi lajike nimeltään ’My love’ ja tuo pieni pompom nimeltään ’Petra’s wedding’. Pidän näiden sijainnista kirjavalehtisen kanukan kaverina, ne sointuvat niin kivasti yhteen! Sitä paitsi ihan näiden vieressä on pörhentelevät valkoisena hohtavat jaloangervot, jotka pysyvät tasaisen harvoina jäykähkössä savensekaisessa maassa. Näistä kuva on alla.

daaliat_kasvihormoni.fi-8

Our garden was supposed to be red and white but you know how things get out of hand, don’t you? Still, there are hints of that original color palette and right now, I so enjoy how the dahlias, lilies and astilbes create the atmosphere I dreamed of. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] sitä, kuinka hyvin piha hoitaa itse itsensä, miten mahtavalta etelärinne näyttää ja kuinka puna-valkoinen piha on heinäkuun […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *