Blogit
Kasvihormoni

Polvia heikottavan kaunista

sipulikukat_kasvihormoni.fi-4Riips riips riips, siinä on joka-aamuinen ääni, joka lupaa hyvää. Vatsanpohjassa on pieni jännityksen kutina, sillä heti herättyä pitää rullata verho heti ylös, että näkee, millaiseen kauneuteen juuri tänään saa herätä. Pahoitteluni Tekniselle tuelle valosokkiherätyksestä, mutta en vaan malta odottaa tämän jouluaaton tulemista paria minuuttia kauempaa. Ja kyllä, tämä joulu jatkuu lokakuulle, joten parempi vaan tottua näihin aamuihin.

sipulikukat_kasvihormoni.fi-2Luulin jo viikonloppuna, että pomppuympyräpenkin tulppaanit ovat skipanneet tämän vuoden. Jostain syystä en havainnut niiden lehtiä laukkojen vahvakasvuisen vihreän seasta, mutta yhtäkkiä tänään – ’Apricot beauty’ -tulppaaneja on ilmestynyt kymmenittäin! Hempeää, herkkää ja säväyttävän kaunista, varsinkin, kun niiden rinnalla on erilaisia vaaleita ja tummia sipulikukkia sekä runsain määrin eri sävyisiä lehtiä.sipulikukat_kasvihormoni.fi-3sipulikukat_kasvihormoni.fi-10-2sipulikukat_kasvihormoni.fi-5Loikan päässä ylärinteen puolella etelärinteen sävyt muuttuvat tummemman puhuviksi, kun violetit tulppaanit pääsevät mukaan kukintaan. Ensimmäiset keltaiset tulppaanit ovat jo tipauttaneet terälehtensä, joten kohta keltainen kausi on vain kaunis toukokuun muisto. sipulikukat_kasvihormoni.fi-6 sipulikukat_kasvihormoni.fi-8Kukkia on yhtäkkiä niin paljon, että niitä tekee mieli kerätä myös sisälle. Kevään herkkä kauneus levittäytyy villeiksi kevätastioiksi keittiöön. Tästä pitää osata nauttia juuri nyt.sipulikukat_kasvihormoni.fi-9 sipulikukat_kasvihormoni.fi-10 sipulikukat_kasvihormoni.fi-11 sipulikukat_kasvihormoni.fi-12

Tulip season is at its’ best here up North. This time of year is so enjoyable, I wish we could film this all to brighten the days during dark Winter days.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. Piparminttu

  Hehe, täälläkin ollaan heti aamusta rullaverhon kimpussa 🙂 Nyt on vielä ollut niin hienoja aurinkoisia aamuja, että ei kerta kaikkiaan voi olla katsomatta ulos ja fiilistelemättä.
  Kaunista, upeaa kukintaa!

  • Sini K.

   Parasta lienevät juuri ne aurinkoiset hetket, tosin kuvaamiseen on sellainen utuinen yläpilvi otollisin. Hmm, saisiko auringonpaistetta aamuun ja utupilveä iltapäivään, kun ehdin kameran kanssa pihalle?

 2. Liisa /multaasormissa

  Kertakaikkisen kaunista.

  • Sini K.

   Kiitos, niin minustakin 🙂

 3. Aamu-usva

  Jotenkin rentouttavaa nähdä, että peltokorte kasvaa tuolla kauneuden keskellä. Viime keväänä myllättiin vanhan talon piha kokonaan salaojarempan jälkeen ja tehtiin istutukset huolella uusiksi, hetken aikaa kesti, mutta nyt näyttää peltokorteen piippoja puskevan lähes joka penkistä ja meinasi ensialkuun itku tulla kun tajusin, että pihalla on on kunnon ikirikkaruoho josta ei taida eroon enää koskaan päästä. Ei auta kuin hyväksyä, että peltokorte on tullut jäädäkseen.

  • Sini K.

   Totta turiset! Minä olin myös pari vuotta ihan raivotärinässä kunnes tajusin, että ei siitä voi päästä eroon – parempi suhtautua siis rennommin. Nyt se näyttäisi levittäytyvän meidän sorakäytäviä kohti, joten jotain pitää tehdä, jos ei halua sitä sinnekin sekaan. Luultavasti otan pintamaan pois ja levitän alle kalliit juuriestematot, niin saa silmä levätä ainakin jossain.

   Aluskasvina korte on oikeastaan aika herkkä, kunhan se kasvaa itseään suurempien kasvien lomassa. (Muutama matala kasvi on lähdössä vaihtoon, niin ei tarvitse kitkeä niitä näkyviin.)

 4. Anilliininpuna jaloangervoissa hehkuu (sateesta huolimatta) – Kasvihormoni

  […] Itse asiassa keväällä nousevat lehdet ovat hurmaavan punaisia, niitä näkyy muun muassa tässä postauksessa. Keväällä ne sopivat hyvin vaaleanpunavalkoisen tulppaanikimpun kaveriksi, näin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *