Blogit
Kasvihormoni

Pihamme Viherpihassa!

lehtiartikkeli_Kasvihormoni.fi-2Rasti seinään, sillä tänään Teknistä tukea ei tarvinnut houkutella lukemaan puutarhalehteä. Hän suorastaan komensi myös lapset seurakseen.

Syykin oli selvä.

lehtiartikkeli_Kasvihormoni.fi-3Siellä oli kirjoittamani juttu meidän pihasta, se, jota varten aivan käsittämättömän kauniita kuvia ottava Hanne Manelius kävi kuvaamassa puutarhaamme.

hanne_manelius_Kasvihormoni.fi-1En tuntenut Hannen töitä etukäteen, mutta vierailun jälkeen aloin seurata hänen kuvavirtaansa ja olen aivan äimistynyt joka kerta, kun näen hänen julkaisujaan. Miten joku voikin olla niin taitava, käsittämätöntä!

Jutun kuvat on otettu juuri ennen viime juhannusta, päivää ennen meidän kesälomamatkamme alkua. Puolipilvisenä päivänä piha oli pullollaan valkoisia laukkoja ja runsaasti kukkivia kevätpikkusydämiä sekä hehkuvanvärisiä verikurjenpolvia. Ajankohta oli vähän siinä kukinnan välillä: lumipalloheidet pitivät vielä kiinni viimeisistä palloistaan, salviat, vuokot ja rönsyakankaalit olivat terässään, mutta muutoin keskikesän kukinta oli vasta nupullaan.

Puutarhassa vain yksi asia jäi harmittamaan, nimittäin pioneista ensimmäinen aukaisi kukkapallonsa seuraavana päivänä ja se olisi sopinut niin upeasti hehkumaan salvioiden ja harakankellojen viereen. No, siihen on varauduttava, että kelit tekevät joka vuonna sen, minkä haluavat, eikä puupäätarhurilla ole keinoja kiihdyttää pionin tahtia pelkällä tahdonvoimalla. Voin taata, että sitä kyllä oli.

juhannuskakku_Kasvihormoni.fi-1Kuvausvierailun päätteeksi me nautittiin perheen kesken juhannuskakkua ja pullaa terassilla, jonka laseihin ropisi rankkasade vaakatasossa. Se sama pieni kuuro jatkoikin seuraavat kolme viikkoa, ruudun sillä puolella saatetaankin muistaa tämä kevyt kesäsade, vai kuinka?

Aika täydellisesti ajoitettu kuvaushetki, sanoisin, sillä ehdimme kiertää koko pihan ennen kuin sade pakotti meidät katokseen.

Vertailun vuoksi kävin ottamassa tänään kuvan meidän välipenkistä, joka näkyy lehtijutun ensimmäisellä sivulla. Ei mennä ihan samassa vehreydessä tänään.

lehtiartikkeli_Kasvihormoni.fi-4

Look, there is an article of our garden in Viherpiha magazine today! The pictures for it were taken by Hanne Manelius just before last Midsummer, I was the lucky one to get to write the text for it. The last picture shows the same garden today. Not quite the same look, I’d have to say.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (18)

 1. Mari Marjamäki

  Pitääkin hankkia lehti välittömästi. Ammattilaisten ottamat kuvat ovat sitten upeita. Pihassanne on vielä ihan kiitettävästi lunta.

  • Sini K.

   Ammattilaisuus auttaa paitsi kuvien ottamisessa, myös pihan lumien sulattamisessa.

 2. Hanna H

  Hienoa! 🙂 Katselinkin kaupassa Viherpihaa vähän sillä silmällä, mutta en sitten ostanutkaan. Nyt täytyy kyllä ehdottomasti käydä hakemassa lehti! 🙂

  • Sini K.

   Siinä tällä(kin) kertaa muutama erittäin antoisa juttu ja lukeminen kannattaa aina!

 3. Liisa //multaasormissa

  Olipa kiva yllätys löytää lehdestä blogituttu piha! Hyviä kuvia, hyvä juttu ja ennen kaikkea -ihana piha 🙂

  • Sini K.

   Minäkin pidän juuri sellaisten tuttujen jutuista, ne saavat aina hymyn huulille. Toisaalta ne tuntemattomien ovat vielä mukavampia, koska niitä ei ole nähnyt koskaan aiemmin.

 4. pioni

  Olipa kiva lukea teidän puutarhasta Viherpihasta! Hyvä teksti ja kauniit kuvat!

  • Sini K.

   Kiva kun pidit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *