Blogit
Kasvihormoni

Piha tarjoaa vielä parastaan

malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-2Käsi ylös, jos olet ollut ihastunut tämän vuoden syyskuuhun. Ja nyt ihan rehellisesti, kiitos!

Ruudun tällä puolella heiluu kaksi kättä vimmatusti, on nimittäin ollut mahtava syksy!malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-7Lähiseuduilla on ollut jo maa kuurassa mutta meillä täällä mäen päällä on nautittu pelkistä kylmistä aamuista, pakkaskelit ovat puuttuneet. Se tarkoittaa, että näillä viime aikojen auringonpaisteilla tuoksuherneet, jättiverbenat, daaliat ja kesäpäivänhatut ovat aukoneet uusia kukkia jatkuvasti eikä loppua näy. Ja se tarkoittaa, että minä olen käynyt hakemassa viikottain pihalta ison ämpärillisen leikkokukkia ja asetellut niitä maljoihin milloin viikonloppuisin, milloin arkisin ja nauttinut.

Ah niin nauttinut.  malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-1Tänään napsaisin pihalta myös ensimmäiset punertuvat syyshortensia ’Grandifloran’ kukinnot sisälle. Tein feikkiskooliin asetelman, jolla on kaksi puolta ja ulkonäköä sen mukaan, katsotaanko sitä keittiöstä vai olohuoneesta käsin. Koska hyörin tänään reilusti keittiössä, käänsin maljan niin päin, että sain ihailla enemmän daalioita ja tuoksuherneitä, syyshortensiat jätin olohuoneessa olijoiden iloksi. Daaliapuoli on dramaattisen kontrastinen purppuranhehkuineen, syyshortensiapuoli näyttää seesteisemmältä – tänään kaipasin elämääni voimaa ja väriä.malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-10Tänään meillä myös leivottiin. Löysin ihan huipun omenapiirasreseptin, josta tein jo toisen version kolmen päivän sisään. Laitan reseptin tänne blogiin kunhan saan naputeltua sen ylös. Tätä kannattaa odottaa ja testata, on sen verran hyvä yksilö. ”Parasta omenapiirakkaa,” totesi kymppivee, joka yleensä jättää omenaversiot väliin. Mutta tästä siis lisää heti lähiaikoina, kunhan saan reseptin ojennukseen.malja-asetelma2_kasvihormoni-fi-6

This fall has produced buckets full of flowers for arrangements. And it seems like there is no end for this. Previous arrangements can be found from the links below.

Aiemmat asetelmat näkyvät näistä postauksista:

Pikkupulloissa on ollut punaisia kukkia, syysleimuja ja orapihaljan marjoja.

Verkkotekniikalla olen tehnyt blogiin näkyviin daaliamaljanlilja-asetelman, kimikkikimpun ja asetelman valkoisista kukista. Käytetty tekniikka näkyy tuossa viimeisen linkin postauksessa.

Kukka-asetelmakurssilla kävin opettelemassa, kuinka tehdään asetelma oasissieneen.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Kati / 100% outdoor

  Tosi kivoja tuollaiset matalat ja leveät asetelmat. Munkin pitää väsätä tuollainen. Mä olen nyt sitonut spiraalin muotoon kimppuja nekin toimii tosi hyvin. Meillä on muuten ihan sama värimaailma 😀

  • Sini K.

   Spiraalikimppu on kans kiva! Mä tein niitä vielä viime vuonna, mutta koska nämä ovat aika paljon helpompia ja nopeampia, olen yks kaks yllättäen huullaantunut näistä niks naks kukka verkkoon/pulloon -asetelmista.

   Tuo värimaailma huullaannuttaa!

 2. Pikkupulloterapiaa – Meillä Kotona -blogit

  […] These small bottles filled with red flowers, phloxes and berries. Bigger vase filled with dahlias, lilies, a hint of Cimifugas, white flowers and dark flowers.  […]

 3. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] 17.9. tummia lehtiä ja valkoisia daalioita […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *