Blogit
Kasvihormoni

Piha puna-valkoiseksi tuunaamalla

Ruukuntuunaus_kasvihormoni.fi-4Kirpparit ovat täynnä piharuukkuja, jotka ovat joutuneet myyntiin mitä todennäköisimmin ulkonäkönsä vuoksi. Tunnustan: meidänkin varastossa on ensimmäiseen kotiimme vuonna 1998 hankkimani valko-vihreäraitaiset ja meksikolaishenkiset ruukut, jotka saattaisivat vihlaista jonkun näköhermoa, jos niitä katsoisi. Sen sijaan nämä tämän postauksen ruukut bongasin nettikirpparilta ja lunastin lähes ilmaiseksi meille. Houkuttimena oli hinnan lisäksi isoimman ruukun sopivan suuri koko, sillä olen kaivannut etupihallemme riittävän suurta istutusastiaa.

Ruukuntuunaus_Kasvihormoni.fiKoska ruukkujen väri oli jossain määrin meille sopimaton ja olen pyrkinyt pitämään istutusastiamme punaisina, näille piti tehdä pieni muodonmuutos. Toimenpide on yksinkertainen ja lopputulos kohtalaisen kestävä, joskin kirkkaassa valossa vaikuttaa siltä, että ruukuista kuultaa kevyenä sävyerona alkuperäiset raidat läpi. Voi siis olla, että vahvistan vielä tämän kesän jälkeen ruukkujen maalikerrosta tasaisemman värin aikaansaamiseksi – ellen sitten päätä, että punaiset ruukut eivät enää sovi meille ja vaihda ruukkujen väriä toistamiseen. Miksipä ei, kun se on näin yksinkertaista!

Istutusruukkujen päivitys maalaamalla

Tarvikkeet:

 • istutusruukkuja
 • suojamuovi
 • (150-250 karkeusasteista hiomapaperia)
 • harrastekäyttöön tarkoitettua spray-maalia, purkillinen jokaista ruukkua kohden

Muodonmuutos:Ruukkutuunaus_kasvihormoni.fi-1

 1. Suojaa maa muovilla. Mikäli ruukut ovat likaiset, pese ne huolella ja kuivaa kunnolla.
 2. Karhenna hyvin kiiltävää lasituspintaa hiomapaperilla maalin tarttuvuuden lisäämiseksi.
 3. Maalaa ensin ruukkujen yläosat. Aloita pinoamalla eri kokoiset ruukut sisäkkäin, jotta saat tehostettua työskentelyä. Suihkuta sitten useita ohuita kerroksia maalia noin 20 sentin etäisyydeltä ruukkujen suuaukon reunoihin. Anna maalin kuivahtaa hetki jokaisen maalauskerroksen välillä.
 4. Anna ruukkujen kuivua lopuksi seuraavaan päivään.
 5. Käännä ruukut suojamuovin päälle ylösalaisin, kun suuaukkojen maali on varmasti kuivunut.
 6. Jatka maalaamalla ruukkujen ulkovaipat usealla ohuella maalikerroksella. Itse käytin noin 10 ohutta kerrosta, jotta sain kohtalaisen peittävän kerroksen aikaiseksi.
 7. Anna ruukkujen kuivua lopuksi seuraavaan päivään.

Viikonloppuna kerron, mitä näiden ruukkujen sisään päätyy. Tee-se-itse-nainen on totta tosiaan päässyt vauhtiin!

Got unpleasant looking pots laying around? Simply spray paint them into something more fitting to your current style. Remember to cover the ground, wash the pots well, and use multiple thin layers of spray paint and the result will be perfect.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Omat kastelukiteet vaipasta – Viherpiha-blogit

  […] Ja kasteltavaa on tiedossa, sillä vanhojen ruukkujen lisäksi meille on tulossa uutena ainakin tuunaamani punaiset istutusruukut, kunhan uskallan tehdä kesäkukkaistutukset […]

 2. Punaruukut portinpielessä – Viherpiha-blogit

  […] Punaiseksi tuunaamani ja supermullaksi kuohkeuttamallani kasvualustalla täytetyt ruukut saivat viikonloppuna asukkaansa. Katsoin nimittäin pitkän ennusteen säätä ja totesin, että ennen kriittiseksi nimettyä kesäkuun kymmenettä päivää ei ole luvattu hallaa maille eikä halmeille, joten uskaltauduin istutteluun. Aika näyttää ja kesä kertoo, olinko liian pikainen vai onnistuinko aloittamaan kesäkauteni oikeaan aikaan. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *