Blogit
Kasvihormoni

Piha parhaimmillaan: välipenkki

tulppaanit_kasvihormoni.fi-1Ihana, ihana alkukesän kausi! Tätä voisi elää kaksitoista kuukautta peräkkäin, eikä sittenkään kyllästyttäisi! tulppaanipiha_kasvihormoni.fi-7Tänä vuonna toukokuu oli kiireinen, ja nyt en puhu vain minun kiireistä, vaan luonnosta, joka rysäytti kaiken kerralla kasvuun. Meidän välipenkki on ollut tänä vuonna tulppaanikauden kiihkein, siinä on kukkineet vuoron perään pinkit, punaiset, valkoiset ja valkoraidalliset tulppaanit.

Vielä siellä kukkii, ja ihan komeastikin, mutta kyllä paras tulppaanikausi on ehtinyt jo mennä. Meille on vihdoin saatu kuvia varten lisää muistitilaa, joten kun kuvat ovat saatavilla, näitä pitää näyttää koko maailmalle, vaikka osa kukista onkin ehtinyt jo todellisuudessa tiputtaa terälehtensä.

tulppaanipiha_kasvihormoni.fi-5
Punavalkoisten tulppaanien yhdistelmä säväytti tänä vuonna. Valkoinen on lajinimeltään ’Catharina’, raidallinen on ’Happy generation’ (joka tilauskuvissa näytti viininpunaisemmalta) ja punainen on puolestaan ’Apeldoorn’.

tulppaanipiha_kasvihormoni.fi-2 Nyt alkaa olla jo valkoisten pallojen kausi, sillä lumipalloheidet ja laukat avaavat kukkansa. Niistä tulee varmasti lisää seuraavissa postauksissa, sillä näky on mahtava.tulppaanipiha_kasvihormoni.fi-8

The tulip season is almost over. This year, I enjoyed most of this combination of red ’Apledoorn’, white ’Catharina’, and striped ’Happy generation’. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. pioni

  Teillä näyttää olevan valtava määrä tulppaaneja! Mulla kukki tänä vuonna tosi vähän, viime syksyn hankinnoista huolimatta. Tais olla liian ankara talvi niillekin:(
  Mutta syksyllä sitten taas lisää, ja paljon!

  • Sini K.

   Joo, mä tilaan syksyllä aina säkeittäin sipuleita, niistä riittää paitsi yhteistilauksena kaikille kavereille, yleensä muutama sata myös meille.

   Osa tulppaaneista jätti meilläkin kukinnan väliin, joten pakkanen ei kohdellut kauniisti kaikkia sipuleita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *