Blogit
Kasvihormoni

Pieni joulupaketti (minulle)

ruukkutulput_kasvihormoni-fi-2Lankesin loveen, sellaiseen houkuttelevaan ja kutsuvaan.

Kirjaimellisesti koko syksyn pohdin, mahtaisiko olla mahdollista istuttaa sipulikukkia ruukkuun ja saada ne talvehtimaan lasitetulla terassilla. Onhan se pääasiassa suojainen, mutta kovimmilla paukkupakkasilla lämpötila laskee alas. Tosi alas.

Mutta sitten Viherlandian poistomyynnin kukkasipulien kutsu oli vastustamaton. Muutamalla eurolla sain testierän, joka joko on menestys tai täyttää lopulta kompostia ja lisää sen muhevuutta. Jälkimmäisen vaihtoehdon todennäköisyyttä lisää tietysti se, että tarjoussipulit olivat ehtineet itää, mutta näillä hinnoilla sitä ei kannata miettiä, testi on testi näilläkin vaihtoehdoilla.

ruukkutulput_kasvihormoni-fi-1Kaksi ruukkua saa olla ensiyritykseni. Toiseen meni sekoitus tulppaaneja, toiseen krookuksia ja pikarililjoja.

Molemmat käärin peitteisiin, tuon pienemän upotin vielä tynnyriin, jonka täytin lumella.

Katsotaan keväällä, millaisen joululahjan paketoinkaan itselleni.

I’ve dreammed of trying to overwinter tulips in containers. This is my try number one.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. Jenni

  Voisikohan tuo toimia? Mulla nimittäin kävi niin, etten pitänyt mitään kiirettä sipulikukkien istutuksella, kun viime vuonnakin maa jäätyi niin myöhään. Tänä vuonna talvi alkoikin aiemmin ja hiukan harmittaa, kun kaikki krookukset ym on edelleen pusseissa.

  • Sini K.

   Jos ne on pusseissa, et menetä mitään, jos testaat, joten tee itsellesi myös joulupaketti! Tai niitä voi tietysti koettaa istuttaa myös keväällä, jos vaikka kukkisivat vuoden päästä, joskus sekin saattaa onnistua.

 2. Heidi

  Minä tein saman tempun (http://blogit.meillakotona.fi/viikonlopputarhuri/joulukalenterin-2-luukku/), kun en ehtinytkään istuttaa sipuleita mökille. En tosin käärinyt pakettejani mitenkään vaan nostin vain ruukut kylmälle kuistille odottamaan kevättä. Saa nähdä, mitä niistä nousee :).

  • Sini K.

   Toivottavasti onnistut testisi kanssa! Kovastihan tässä on kiinni siitä, millaiset pakkaset pukkaavat meidän korkeuksille tammi-helmikuussa. Kun kylmin on ohi, tulos voi olla tosi upeakin.

 3. Piparminttu

  Ihania houkutuksia on ollut tarjolla! Toivottavasti kokeilu onnistuu, olisi hieno kukkaloisto keväälle 🙂

  • Sini K.

   Samaa toivon minäkin 🙂

 4. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] satamäärin sipulikukkia maahan, pistinpä innoissani viimeiset sipulit vielä joulun alla ruukkuun ja terassille kokeilemaan talvehtimisonneaan. Parin kuukauden päästä nähdään, onnistunko yrityksessäni, […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *