Blogit
Kasvihormoni

Parhaat daaliat sisäkukkina

Kimppu_kasvihormoni.fi-4Kun ulkona paiskoo vettä, on mielestäni ainoastaan ja vain oiken, että kukkia tuo sisälle maksimaalisen määrän. Ulkona kukat rötköttävät ja nuokkuvat, joten sisätilat ja oleskelualueet ovat ainoa oikea ratkaisu kukille! Vai onko joku eri mieltä?Kimppu_kasvihormoni.fi-1Tässä maljakossa on lähes kaikkea kukkivaa, mitä meiltä löytyy tällä hetkellä pihalta. Täytin maljan erään Youtube-videoita tekevän englantilaisen naisen oppeja mukaellen (enkä tietysti löydä hänen videoitaan tähän linkiksi juuri nyt). Hän tekee asetelmansa aina 3+3+3-tekniikalla: kolme pohjan vehreyttäjää, kolme värin tuojaa ja kolme katseenvangitsijaa.

Minulla

 • kolme pohjaa ovat limen sävyiset kuunliljan lehdet, kellertävät jättipoimulehden kukinnot ja kerman väriset suomentattaren kukinnot.
 • kolme värin tuojaa ovat daalia ’Queen of night’, pioniuniko ’Black peony’ ja tummat keijunkukan lehdet
 • kolme katseenvangitsijaa ovat sininen tähkätädyke, valkoinen jaloangervo ja vihreäpampulainen ukkolaukan siemenkota.

Kimppu_kasvihormoni.fi-5Jotta kukat pysyvät pystyssä eivätkä leviä pitkin ruukun reunoja, on ruukun sisällä pala jyrsijäverkkoa (siis sitä, mitä laitetaan talvella puiden suojaksi), johon pujottelin varret. Toimii ihan älyttömän hyvin, kun ruukku on tuollainen läpinäkymätön, oikeastaan vielä paremmin toimisi löysäksi palloksi rutistettu kanaverkko. Jos et ole vielä kokeillut, nyt on ehdottomasti aika testata! Kanaverkkopallot sopivat myös laakeisiin maljoihin, joten ne on tosi käteviä. Lasiseen maljakkoon ei tätä näkyvää hökötystä kannata laittaa, minä olen käyttänyt lasimaljoihin teippausta, sen malli näkyy tästä viime kesän postauksestani.

Kimppu_kasvihormoni.fi-2Asetelma on tehty niin, että sitä voi katsella kaikista suunnista. Jaloangervot nuukahtavat kokemukseni mukaan ensimmäiseksi, joten ne kun nyppää tuolta pois ja vaihtaa tuoreiksi, tämän maljan pitäisi kestää pitkään.

Nyt hopihopi pihalle ja keräämään aarteet sateen alta turvaan ja ilahduttamaan kesää!Kimppu_kasvihormoni.fi-3

When life offers rain, bring beauties inside. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (5)

 1. Liisa/ multaasormissa

  Kauniita asetelmia ja hyvä tekniikka 🙂 Mukavaa sunnuntaita ja terveisiä Jyväskylästä 😉

 2. Liisa/ multaasormissa

  Eikun lauantaita tietty 😀 Ihanlomalla.

  • Sini K.

   Vaau, Jyväskylästä! Tuletko pihavierailulle 😉 Jos tulet, laita viestiä kasvihormoni@gmail.com <3

 3. Nyt sykähdyttää: punaiset daaliat – Meillä Kotona -blogit

  […] Kuvasin näitä sisällä maljassa, kuvat löytyvät täältä. […]

 4. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] alkoi oikeastaan siitä, kun istuttamani daaliat alkoivat kukkia ja leikkasin niitä 16.7. sisälle kimppua varten. Lopulta leikkokimput monistuivat ja niitä syntyi yhä uusia ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *