Blogit
Kasvihormoni

Parasta nyt: kukka-asetelmakurssi

Kukka-asetelmakurssi_kasvihormoni.fi-1Oi, eilen oli ihan mahtava ilta! Osallistuin nimittäin tämän kesän parhaan pop-up-kaupan järjestämälle kukka-aseltelmakurssille. Voit vaan kuvitella, miltä tuntuu, kun kukkahullu pääsee kukkakauppaan ja sanotaan, että siitä vaan, ota mitä haluat ja tee, mitä haluat. Ah ja voih sitä ihanuutta!

Vaasankadun kasvihuoneella (Jyväskylässä osoitteessa Vaasankatu 12 B) on järjestetty tänä kesänä useita kukka-aiheisia kursseja ja minun aikatauluihini osui eilen ollut Moderni vai boheemi kukka-asetelma -workshop. Kasvihuonetta pitää taitava Katri Einola ja hänen järjestämänsä kurssit ovat olleet tosi suosittuja. En ihmettele, sillä Jyväskylästä on puuttunut tällainen ammattimaisesti järjestetty kukkakurssi meille noviiseille. Mikäli liike saa jatkaa tilassa vielä syyskuun loppuun, tulossa on ainakin vielä yksi kukkasidontakurssi, jolle ehtivät nopeimmat. Ja minä oman kurssini perusteella todellakin aion mennä! (Ok, on siellä vielä ikebana-kurssikin, mutta se on jo täysi.)

Kukka-asetelmakurssi_kasvihormoni.fi-2

Meidän kurssilla käytiin ensin läpi boheemin ja modernin asetelmanteon periaatteita ja katseltiin kuvia ideoiden synnyttämiseksi. Sen jälkeen kädet olivat vapaat ja minä yllätin itseni tekemällä simppelin modernin kimpun. Siis kaikista tarjolla olevista ihanuuksista päädyin valitsemaan yksinkertaiset neilikat, hehkuvat maksaruohot ja röyhyävän setin morsiusharsoa ynnä erinäisiä vihreitä, joista asettelin opastuksen mukaisen kolmen tason asetelman.

Kukka-asetelma_kasvihormoni.fi

Nämä asiat opin kurssilla

  1. Moderni asetelman on hyvä tehdä kukkasieneen, jotta siihen saadaan ryhtiä. Sieni imee itsensä täyteen vettä ämpärissä. Mikäli käytössä on lasiastia, sieni on hyvä peittää esimerkiksi lehdellä, jotta vaikutelma on siistimpi.
  2. Vihreällä on iso merkitys modernissa asetelmassa, jonka päälinja on ylöspäin. Siksi ryhdikkäät ruo’ot, jäykät lehdet ja kovavartiset kukat ovat hyvä valinta.
  3. Mikäli asetelma ei tahdo pysyä ryhdissä, siihen voi ihan hyvin sitoa kiinni tukirakennelmia – onhan kyseessä moderni tyyli.
  4. Kukat kannattaa laittaa ryhmittäin, jotta vaikutelma on on kyllin vahva. Modernissa vähemmän on monesti enemmän (toisin kuin boheemissa).

Ehkä nopeuteni ja taitoni ei vielä riitä vaihtamaan ammattia (kukapa ei haaveilisi kukkakaupan tätinä toimimisesta!), mutta ilta oli niin mahtava, että kun kuulen seuraavan kurssin alkamisesta, ilmottaudun sinne heti!

Tässä vielä kuvat muidenkin kurssilaisten asetelmista. Pahoitteluni raa’an oloisista otoksista, seuraavalla kerralla lupaan ottaa taustakankaat ja paremmat valot mukaani, mahtavat asetelmat vaatisivat ehdottomasti studiofiiliksen noustakseen oikeuksiinsa!

Kukka-asetelmakurssi1_kasvihormoni.fiYllä Pirjon, Annen ja Jonnan modernit asetelmat, alla boheemia meininkiä Idan ja Reetan tekemänä.Kukka-asetelmakurssi2_kasvihormoni.fi

Isot kiitokset Katrille uskalluksesta lähteä pitämään meille pop-up-kauppaa ja näitä mahtavia kursseja! Mikäli joulun alla on tiedossa seuraava pop-up-iloittelu, nappaan mukaani muutaman muunkin halukkaan ja tulen ehdottomasti kursseille mukaan.

I took part in flower arrangement evening and had a blast! Thanks, Kasvihuone, and I hope to see you soon again. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] huomasin pikkuharrastukseni muuttuneen vakavanlaiseksi kukka-asetteluksi, joka vaati myös yhden kukkienasettelukurssin. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun istuttamani daaliat alkoivat kukkia ja leikkasin niitä 16.7. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *