Blogit
Kasvihormoni

#tulppaanitorstai papukaijoista

papukaijatulppaani_kasvihormoni-3Tämän viikon tulppaaniasetelman ajatus lähti liikkeelle niittymaisemasta ja muuttui hallituksi maljaksi löydettyäni kulhon sitä varten. papukaijatulppaani_kasvihormoni-4Vihreäraitaisia papukaijatulppaaneja en hylännyt missään vaiheessa vaan lähdin niitä varten Jyväskylän ihanimpaan kukkakauppaan, Ruusupuuhun. Siellä sattui olemaan työvuorossa ystäväni Maria, joka kietaisi pakettiin lopulta paljon muutakin kuin vain nämä upeudet, sillä mielessäni oli edelleen se niitty, jota ajattelin tekeväni.papukaijatulppaani_kasvihormoni-5Katso nyt näitä papukaijoja! Kuinka mahtavia tulppaaneja ne ovatkaan! Näiden rinnalla markettien punttitulppaanit kalpenevat mennen tullen. Kukkakaupasta ostettuna tulppaanit ovat myös paljon napakampia ja tuoreempia, joten uskon ja toivon, että nämä pysyvät näyttävinä maljassaan pitkään.

Näissä rahani eivät mene päivässä biojätteeseen.

papukaijatulppaani_kasvihormoni-9Asetin kukat maljakkoon kukkasieneen, sillä näin talvella suosikkini, puunsuojaverkko on käytössä enkä uskaltanut naksia siitä maljakkoon sopivaa palasta. Puput kävisivät pian kevätaterialla!

Oasissieni antoi sopivasti periksi tulppaanien varsien alla ilman että ne naksahtivat poikki, kapeammat ja napakammat kasvit oli vielä niitä helpompia pujottaa sieneen. Kaikkein hankalin oli laittaa tämä yksittäinen vuokko, jonka varsi oli ehtinyt vähän pehmetä. Se ei ollut tuomisia kukkakaupasta vaan vanhan kimpun kaunotar, jonka käytin tähän asetelmaan. Sopii siihen erinomaisesti, sanon minä.papukaijatulppaani_kasvihormoni-6Kukkasieneen kukkien asettelu on helppoa, sillä kasvit pysyvät siinä, mihin ne laittaa. Asetin tulppaanit kaartumaan vasemmalle, oikeaan laitaan laitoin vihreäksi tueksi lyhennettyjen kukkien varret lehtineen. Näillä papukaijoilla on muuten kauniit, kaksiväriset lehdet kaiken muun kauneuden lisäksi.

Tulppaanien juurella on pieni määrä morsiusharsoa ja pienilehtistä vihreää edellisestä kimpusta (siitä samasta, mistä tuo vuokkokin on), taustalla korkeuksiin kohoaa puolestaan kolme herkullisen väristä neilikkaa ja yksi nupullaan oleva puun oksa.  papukaijatulppaani_kasvihormoni-8Kokonaisuudesta tuli herkkä ja keväinen, olen tosi tyytyväinen! Odotan vielä korkeimmalle kohoavan kirsikanoksan kukkasten puhkeamista, niiden pitäisi olla valkoisia. Jos joku asetelman osa ehtii nuupahtaa ennen toisia, nappaan ne pois ja lisään tilalle tarvittaessa jotain muuta. Mutta uskon, että hyvälaatuiset kukat kestävät kauan.papukaijatulppaani_kasvihormoni-1

Tulip thursday, #tulppaanitorstai is this week white. I dreammed of making a large meadow with parrot tulips but after coming across this stunning vase, quickly changed my plans to something more compact. Works nicely like this!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (13)

 1. Sanna

  Kävin Hanna Piipon kukkien asettelukurssilla ja hän mainitsi siellä, että nuo sienet eivät ole ekologisesti kovin hyviä vaihtoehtoja. Hän tuntui suosivan palloksi muotoiltua kanaverkkoa sienen sijaan asettelun apuna. En ole itse perehtynyt sen tarkemmin sienien materiaaliin, kun en ole niitä käyttänytkään. Ajattelinpa vain vinkata tästä pointista, jos se ei ollut tiedossasi. Hyvää kevättä!

  • Sini K.

   Enpä ole ajatellutkaan sitä, mistä nuo sienet tehdään. Kanaverkkoa minäkin käytän tavallisesti, kun se on huomattavasti sientä edullisempi vaihtoehto (ja sitä yleensä aina on), mutta nyt hankin sienen.

   Kiitos huomiosta!

 2. #tulppaanitorstai – rento kimppu – Villiverso

  […] Little HomeMielen lumoaPuutarhahetkiViikarivarttiKasvihormoniKesätuulian […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *