Blogit
Kasvihormoni

Pääsiäinen ovella

Pääsiäiskukat_kasvihormoni.fi 6

Päätin olla rohkea. Uhkarohkeudesta luovuin, kun ensimmäiset kukat ottivat pakkasesta terälehteensä, mutta toivon, että tavanomainen rohkeus palkitaan.
Pääsiäiskukat_kasvihormoni.fi 5

Koska meille ei  luvattu pakkasia ennen pääsiäistä, pistin viime viikonlopun virpojia varten kevätkukat ovenpieleen. Vähän niin kuin merkiksi siitä, että tervetuloa, mutta en osaa sanoa, ymmärtävätkö virpomaikäiset lapset tällaisten sanattomien viestien perään. Ainakin he kavahtavat sitä, jos oven edessä on muuttoauto ja portinpieleen on kytketty hampaitaan näyttävä hurtta, mutta tarkoittaako ovenpielen koristukset meidän kulttuurissa tervetuloa vai onko se pikemminkin viesti siitä, että meidän rima on korkealla, pysy sinä vaan poissa?

Pääsiäiskukat_kasvihormoni.fi 8Talven ja rapistuneiden kanervapöniköiden sekä ovenpieleen varastoitujen talviurheiluvälineiden (kuten potkukelkkojen, öhöm) jälkeen keltaiset pikkunarsissit tuntuvat raikkailta. Suorastaan ihanilta. Tuolla koloissa on lähes näkymättömissä esikot ja pikkuiset orvokit, ne samat, joista postasin kauppareissun jälkeen.

Näitä ihailen ainakin siihen saakka, että voikukat aloittavat keltaisen kukkamerensä vellomisen. Sitten vaihdan muihin väreihin.

Pääsiäiskukat_kasvihormoni.fi 3

The frosty days seem to be somewhat behind now (although they will come again, for sure) so I dared to plant forced bulbs to our entrance. Bright yellow looks nice after a long winter lacking colors. Spring, friends, and visitors – welcome!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *