Blogit
Kasvihormoni

Päärynäpuun positiivinen yllätys

daalia_paaryna_kasvihormoni.fi-3Uskon vahvvasti, että tänä vuonna päärynäsato ei mitenkään ehdi kypsyä, että sen kohtalo on sama kuin Suomen viljapeltojen. Aiempina vuosina olen jo todennut, että päärynät ovat parhaimmillaan vasta marraskuun lähellä – miten niistä voisi tulla mitään tämän vuoden kylmän kesäkauden jälkeen? daalia_paaryna_kasvihormoni.fi-4Mutta puu oli päättänyt aloittaa raakileharvennuksen nyt syyskuussa ja minä käskin junioreiden kerätä puoliraakoja pudokkaita ämpärin täyteen. Päärynät ovat vielä hapokkaan rapsakoita, joten sellaisenaan niistä ei ole syötäväksi. Onnellinen on kuitenkin se keittiöhäärijä, joka keksii keittää päärynöistään hilloa.

Nuorempi juniori kehui hillon herkulliseksi. Keitin sen tämän perusohjeen mukaisesti, mitä nyt sirottelin joukkoon puoli teelusikallista agaragaria, kun hillo vaikutti lopussa niin kovin löysältä. Ja lisäsin vähän sokerin määrää, kun ne raa’at hedelmät ovat vielä niin hapokkaita, tietysti.

Tekninen tuki lupasi ostaa viikonlopuksi juustoja, hillo sopii kuulemma niidenkin kanssa. (Ja ei, purkeista en ottanut kuvaa, sillä hillosta tuli tosi ruman väristä. Nuorempi juniori kuitenkin lohdutti, että maku korvaa ulkonäön.) On näistä raaoistakin päärynöistä näköjään iloa!daalia_paaryna_kasvihormoni.fi-5

Päärynäpuun tarkemmat tiedot löytyvät tästä postauksesta. Ja täällä vanhan blogin puolella päärynäpuu näkyy vastaistutettuna nuorikkona. Onpa sen kasvuympäristö muuttunut!

The pear tree will (most likely) not get ripe crops this chilly growing season. However, the halfway-there-pears make a great although ugly brown jam. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Katja/Päivänpesän elämää

    Päärynähillo on ihan älyttömän hyvää. Joskus olen keitellyt sitä kaupan päärynöistä kun muita ei ole.

    • Sini K.

      Kaupan pääriynät sopii hommaan täydellisesti (omien puuttuessa)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *