Blogit
Kasvihormoni

Nyt sykähdyttää: punaiset daaliat

daaliat_kasvihormoni.fi-2Tämän kesän paras onnistumiseni taitaa olla tässä. Tai tarkemmin näissä kaikissa kuvissa, sillä meillä kasvaa kymmenkunta daaliaa, jotka ovat ihania.

daaliat_kasvihormoni.fi-1Daalia on esikasvatettava kesäkukka, jonka juurakko pitää nostaa syksyllä pakkasilta suojaan, mikäli sen haluaa talvettaa. Minulla tuo toimi tahtoo vähän unohtua, joten ostan usein keväällä uusia, sillä eivät juurakot maksa suuria summia ainakaan Viherlandian irtomyynnistä. Aiempina vuosina kasvattamani daaliat ovat olleet jotenkin vaisuja, mutta nyt niille on hyvä paikka terassin kulmalla – ja se näkyy!

daaliat_kasvihormoni.fi-10Tuosta nurkalta talvi vei rivin pensaita ja tilalla on nyt yksivuotisia kukkia, pikkuisia perennoita ja näitä upeita daalioita. Nämä tulipunaiset daaliat ovat muistiinpanojen mukaan ’Arabian night’ ja kuvissa vilahtaa myös valkoinen ’White onesta’. Molemmissa on ihanan pitkä kukkavarsi, eli nämä ovat mitä otollisimpia leikkokukkia. Arvaa vaan, onko näitä leikottu sisälle?

daaliat_kasvihormoni.fi-5Parasta näissä daalioissa on se, että ne sijaitsevat mahtavasti oleilun vieressä, joten niistä pääsee nauttimaan niin sisältä olohuoneesta (tästä tietokoneeltakin!) kuin terassin pöydänkin äärestä. Viime viikolla raahasin ompelukoneen siihen pöydälle ja voi olla, että ompelukset hieman hidastuivat ihaillessani aukeavia nuppuja. No, ehkä se oli sen arvoista vaikka juhlapaita ei ehtinytkään valmiiksi ajoissa.

Jos vaan esikasvatusintoa riittää jatkossa, niin taidan varata tuon kohdan tälle maan mainiolle kasville!

daaliat_kasvihormoni.fi-3

These dahlias are my favourite at the moment. They are perfectly in front of  our livingroom windows and terrace dining table so you can imagine how much joy they bring. And they have quite long stems so these ’Arabian night’ dahlias are perfect for cutting!

Kuvasin näitä sisällä maljassa, kuvat löytyvät täältä.

Pohjoisrinteen daaliat ’My love’ ja ’Natal’ näkyvät täällä.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Piparminttu

    Ihanat muhkeat daaliat! Vaihtoehtoja ja erilaisia lajikkeita taitaa olla myös runsaasti. Vielä en ole ehtinyt perehtyä daalioiden saloihin, mutta ehdottomasti haluan niitä jollain aikavälillä puutarhaani.

    • Sini K.

      Jos puutarhassa on sopivasti koloja, niin daaliat ovat kuin luotuja sinne tuomaan loistoa. Suosittelen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *