Blogit
Kasvihormoni

Nurkka kuntoon tunnissa

kasvimaannurkkakuntoon_kasvihormoni.fi-3Lumien sulettua pihan näkee taas uusin silmin. Siellä on ne nurkat, jotka ovat jääneet… no, kesken. Näytän tässä postauksessa tosi helpon kikan siisteyden aikaansaamiseksi nopeasti, tämä muutos vei kokonaisuudessaan alle tunnin.

nurkkakuntoon_kasvihormoniMeidän kasvimaan vieressä on nurkka, johon olin ajatellut tehdä jotain. Milloin se oli lintujen juoma-allas, milloin istuinryhmä, milloin kasvimaan laajennusosa. Mutta tämä ”sitten joskus” -ajattelu johti siihen, että nurkka oli täynnä odottavia kiviä, joiden ympärille tuli lasten leikit ja vähitellen laajeneva rikkaruohomeri. Ei hyvä.

Nurkan kuntoon laittaminen oli nopeaa ja helppoa, ja siihen tarvittiin:

 • tunti aikaa
 • kaksi säkillistä kuorikatetta
 • viikon sanomalehdet
 • työskentelyhanskat kahteen toimivaan käteen
 • penkki istuskelua varten.

Ensin raivasin kivet yhdelle alueelle, jolloin alue selkeytyi. Asettelin ne tasaisesti, jotta sain penkkiä varten alustan.

Sitten levitin koko rikkaruohottuneen alueen päälle tuhdin kerroksen sanomalehtiä.

Viimeistelin kokonaisuuden levittämällä sanomalehdille kuorikatetta ja sijoittamalla yhden jakotaimen palan sopivaan kohtaan.

Tadaa, valmista!

nurkkakuntoon_kasvihormoni.fi-3Nyt suunnitelmat tuon nurkan suhteen on selkeytyneet ja tämä tunnin siivousurakka saa siirtyä seuraavalle tasolle. Viereiset kasvatuslaatikot ovat nimittäin tulleet elinkaarensa päähän ja ne ovat talven aikana hajonneet. Tarkoituksena on siirtää laatikoita niin, että kasvimaa tulee sijaitsemaan aiempaa aurinkoisemmassa kohdassa, tuossa siistityn kohdan edessä.

Toivottavasti löydän tälle aikaa ennen kesäkuun loppua.

Tidying the yard up needn’t be hard: this task took only an hour and made a great impact on the spot. All that was needed was moving of extra rocks to form an even surface for the bench, a bunch of newspapers to cover the ground (and weeds), and some bark to finish the surface. This year, I will hopefully continue expanding the kitchen garden in front of it.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Pirjo

  Niinpä. Jotkut kohdat siistiytyy aikas pienellä vaivalla. Hyvä tuli!

  • Sini K.

   Tässä on kyse vähän samasta kuin jos viikkaa puhtaiden pyykkien korin vaatteet: nopeasti priimaa.

 2. Minna

  Katteet on niin käteviä! Juuri levitin äsken liuskekivikatetta. Seuraavaksi tarvitsisin lisää kuusenkuori katetta

  • Sini K.

   Meillä on katteena vain näitä kuorikatteita ja risukatetta – ja joissain paikoissa erilaisia kiviä. Liuskekivikate on mulle uusi tuttavuus!

 3. Between

  Joskus tarvitaan vain pieni oivallus ja hyvä tulee!

  • Sini K.

   Näin on!

 4. Menolippu Maalle

  Osaatko sanoa paljonko on tarpeeksi tuhti kerros sanomalehteä, jos alla kasvaa tosi sitkeitä rikkaruohoja, vaikka vuohenputkea? Olen itsekin käyttänyt sanomalehtiä puutarhassa, mutta on jäänyt mietityttämään, että luikertelevatko ne vihulaiset vuohenputket sieltä kuitenkin läpi.

  • Sini K.

   Vuohenputki kuolee mun kokemusken mukaan vuodessa, kun ei pääse aurinkoon, mutta varmuuden vuoksi kannattaa varautua kahden vuoden tukahduttamiseen, jos se vaikka sattuu saamaan voimia katteen ulkopuolelta. Kaikkein sitkeimmän eli kortteen juuret menee kahden kesän jälkeen läpi noin sentin kerroksesta sanomalehteä, joten suurin piirtein sen verran tarvitaan sanomalehteä kahn vuoden operaatioon. Jos sanomalehteä on paljon, laita mieluummin liikaa kuin liian vähän. Ja jos istutat sanomalehden päälle tulevaan multaan kasveja tukahdutusta odotellessa (eikä päällä ole jotain muuta koristekatetta), kannattaa huomioida, että kasvit ei pääse siitä katteesta läpi myöskään pinnan puolelta vaikka kosteus siitä nouseekin ylöspäin. Lehtikatteeseen voi jättää/tehdä pieniä aukkoja, joihin voi halutessa istuttaa kasveja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *