Blogit
Kasvihormoni

Nietosten yllättämänä

Ensilumi_Kasvihormoni.fi-7Ihan hevillä en olisi viikko sitten uskonut, että nyt meillä on piha täynnä valkoista höttöä. Enkä olisi uskonut sitäkään, että tietokoneen kovalevy ottaa ja pimahtaa, minkä vuoksi en pääse hehkuttamaan ihmettämme kuin vasta nyt, kun lämpimät säät kolkuttavat nurkan takana ja aikovat sulattaa meidän talvisen ihmemaamme kokonaan.
Ensilumi_Kasvihormoni.fi-1Ensimmäinen alkutalven valkeneva lumiaamu on ihmeellinen, sillä sininen hetki näyttää tyystin erilaiselta lumen heijastaessa väriä kuin silloin, kun musta maa imee kaiken valon itseensä. Perjantaiaamuna kiisin pihalle heti, kun sinertävää valoa alkoi näkyä ja se toistui ympärille maan valkeudesta, sillä tätä erityistä hetkeä en halunnut missata edes muiden perjantaitouhujen viivästymisen uhalla.
Ensilumi_Kasvihormoni.fi-2Olisi tietysti pitänyt ymmärtää, että vaakasuoraan satava tuisku tuo pihaan muutakin kuin sentin kerroksen kuuraa. Seuraavana iltana nimittäin palloksi leikatut tuijaraukat huusivat apua lastinsa alla ja lähistöltä katkeili puita teiden esteiksi. Lumi todellakin yllätti Jyväskylän!

Ensilumi_Kasvihormoni.fi-8
Tuijat pakahtuivat lumikuorman alle ja huusivat apua koko keuhkojensa voimalla. Vapautin ne taakastaan heti kuvan ottamisen jälkeen. Vähänhän siinä talvenihmemaa menetti kauneusarvoaan mutta taisi pelastua pari palleroa seuraavalle vuodelle.

Jos minä olin yllätetty ja hieman kauhuissani, lapsille lumikerroksen vahvuus oli yllätys siihen positiiviseen suuntaan. Viikonloppuna meidän juniorit saivat ensimmäisen pihan lumilinnoituksen hyvään alkuun (ja minä taputtelin meitä aikuisia selkään, kun jätimme takapihalle nurmikentän) sekä Helsingin-vieraat saivat harvinaista ihmeteltävää koko perheelle. Erityisesti kummityttö oli tohkeissaan lumesta ja etsi parasta mahdollista pulkkamäkeä pihalta – niin tasamaalta kuin portaistakin, kun ensimmäinen lasku umpihangessa ei tahtonut täyttää mielikuvaa hyvästä liu’usta. Tuota riemua voit katsoa enemmänkin Tommin Isyyspakkaus-blogista.

Lumimaisema hivelee kyllä marraskuun mustaan tottunutta mieltä niin, että tämän soisi jatkuvan seuraavat neljä kuukautta. Taitaa kuitenkin käydä niin, että plussakelit vievät lumet mennessään ja kohta palataan takaisin odotuskannalle.

Onneksi lumi ehti ilahduttaa meitä hetken jo nyt!

Ensilumi_Kasvihormoni.fi-9The first snow took us by surprise: not because it snowed but rather because the snow just kept piling up. Oh, what light it brings!Ensilumi_Kasvihormoni.fi-10

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Valopilkut hämärässä – Viherpiha-blogit

    […] on ihan vaan väliaikaista, sillä keväällä nuo ruukut tarvitaan taas tyhjiksi. The snow that I bragged about at the beginning of this week is gone. To brighten the scenery, I set up some Christmas lights. Not […]

  2. Rakkaalla lapsella on monta nimeä – Meillä Kotona -blogit

    […] ja jonka turvin aukealla voi leikkiä myös talvisen hämärän aikana. (Kuvia valoista näkyy täällä ja […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *