Blogit
Kasvihormoni

Mansikalle ruohokatetta, kiitos!

mansikoita_Kasvihormoni.fi-1Voiko olla kesää ilman mansikoita? Tai ainakaa suomalaista kesää, lyhyen päivän maissahan mansikat maistuvat ihan pahville. Siis niin parasta tämä suomalainen herkkumarja, ilman ei voi olla!    Heinakate_kasvihormoni.fi-1Meidän yksi mansikankasvatuslaatikko (alakuvassa priimapaikalla) sai luovuttaa tilaa muille kesäherkkukasvatuksille, joten siirsin heti toukokuussa taimia pyöräkyydillä siirtomatkansa tehneen mustaviinimarjapensaan tilalle. Nyt laatikoon mahtuu vähän sipuleita ja porkkanaa, ja mansikat kasvavat kauniisti lasten leikkipaikan vieressä. Se on muuten tosi kätevää, sillä ainakin meillä mansikoita kasvatetaan tuoreeltaan nautittaviksi, joten lapset osaavat napata punaiset marjat kesken leikkiensä tuosta suuhunsa. Mums.

Heinakate_kasvihormoni.fi-2Minä en pidä mansikkakankaasta, joten olen pistänyt mansikoille aluskatteeksi ruohosilppua. Se on toimiva kikka: marjat pysyvät ihan puhtaina ja samalla vaivalla mansikoille tulee ravinteita ja lisäkosteutta. Suosittelen ehdottomasti! Pienikin kerros auttaa, ja viiden sentin viherkate muutaman kerran kesässä antaa kesän ravinteet kasveille. Katteeksi kelpaavat myös rikkaruohot, joten liian kranttu ei vihersilpun kanssa pidä olla.

Bongasin siskoltani myös superhyvän idean pistää mansikoita kasvatusalueiden reunoille, joten pistin mansikoita kukkapenkin reunuskasviksi. Niissä näyttäisi olevan myös reilusti raakileita, joten ainakin toistaiseksi mansikkareunus on toiminut. Katsotaan sitten, jos en jaksa naksia rönsyjä pois – mistä kaikkialta niitä mahtaakaan löytyä jatkossa. (Rönsyt kannattaa naksia pois, sillä ne vähentävät mansikoiden määrää.)

mansikoita_Kasvihormoni.fi-2

It’s strawberry time and they are the best grown in the region where nights are bright. Have you ever tasted one like ours? If not, book a flight to Finland straight away and a culinary heaven awaits you! I’m not kidding you!!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] Näin käytät ruohokatetta mansikoille (ja pidät mansikat tyytyväisenä) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *