Blogit
Kasvihormoni

Maassa jotain valkoista

Krookus_kasvihormoni.fi-3Meidän naapurissa asuu ihan huippu tyttö, joka rakastaa pyöräilyä. Nyt parin viikon ajan hän on rullaillut tien päässä ahkerasti ja minä puutarhassa huseeratessani olen päässyt juttusille hänen kanssaan pitkän talven jälkeen.Krookus_kasvihormoni.fi-4Krookus_kasvihormoni.fi-6”Sini, mitä sää teet”, on pettämätön keskustelunavaus, jonka jälkeen vaihdetaan puutarha- ja pyöräilykuulumiset. Hänestä tulee isona puutarhuri ja minun puutarhani kasvatuslaatikkoineen ja kukkapenkkeineen on hänestä mielenkiintoinen. Minä puolestaan pidän pyöräilystä lähes yhtä paljon kuin hän, ja pyöräilymatkojen (ja pyörien) vertailu kuuluu asiaan. Naapurin tytöllä on tosi hieno valkoinen pyörä, minulla harmaa. Meillä molemmilla on pyörässä tavaran kuljettamista varten kori tai laatikko, joten yhdessä voidaan miettiä, miten niitä kasveja voi laittaa siihen kyytiin.

Krookus_kasvihormoni.fi-8Useimmiten keskustelun aiheisiin kuuluu myös päivän sää ja tarvittaessa saan myös viiden päivän sääennusteen, joten osasin olla varautunut tähän aamuun ja räntäsateeseen. Yleensähän elän muuten koko päivän aamuisen ikkunanäkymän perusteella: jos herään viideltä silmiin killittävään auringonpaisteeseen, tulee kaunis päivä, herätyskelloon herätessä puolestaan on pilvistä.

Kätevää!

Eilen, auringon herättäessä minut osasin siis varautua tämän aamun maan valkeuteen kuvaamalla jotain piristävämpää valkeutta. Viime viikonloppuna nämä samat krookukset availivat vasta ensimmäisiä nuppujaan, nyt niitä alkaa olla jo joukkio. Violetit ja viime syksynä istutetut siniset kanssasisaret eivät ole vielä näyttäytyneet kokonaisuudessaan, joten krookuksia on toivottavasti tiedossa toukokuun puoliväliin asti.

Loistakoot nämä valkoiset kilpaa sen toisen maata koristavan valkoisen kanssa. Hävitkööt se kylmä ja kalsea valkoinen nopeammin kuin nämä kaunokaiset!

Krookus_kasvihormoni.fi-9Krookus_kasvihormoni.fi-5

Since there is again some white stuff in the air, I’m making a counter strike with these white crocuses photographed yesterday. May Spring stay warm!

Mikä on fiilis sillä puolella tästä kylmästä ja hyhmästä?

Tästä pääset katsomaan viime vuoden violetteja krookuksia.
Tuolla pilkottavat esikot näkyvät aukinaisina tässä postauksessa.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. pioni

  Näitä valkoisia on kyllä kovasti kivempi katsella huhtikuussa kuin sitä toista;)

  • Sini K.

   Taatusti! Toinen menkööt pois!

 2. Annukka.L

  Ompa kauniita kukkia! Meillä on nyt lunta maassa, ei tietoakaan kukista. Olisi kiva jo saada kasvua.

  • Sini K.

   Meillä tulee nyt vettä, mikä edistää kasvua (kunhan ei muutu lumeksi). Kevättä odotellessa…!

 3. Piparminttu

  Kivat krookukset!
  Itä-Suomessa taisi tänään syntyä kevään lämpöennätys. Sieltä voisivat jakaa lämpöä myös tänne etelämpään..

  • Sini K.

   Lämpö levisi aavistuksen verran illan aikana myös meille. Jei!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *