Blogit
Kasvihormoni

Lumipalloja ja avointa maisemaa

lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-3Meiltä on ollut blogissa vain harvoin pitkiä näkymiä. Kaikki uuden pihan asuttajat tietävät, mistä on kyse: aakeesta laakeesta, josta näkee kaiken. Siis aivan kaiken, naapurit, lähiseudut, ohikulkijat ja muuttolinnutkin, kaikki yhdellä silmäyksellä.lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-1Tänä vuonna olen kuitenkin havainnut, että meillähän on jo yksityisyyttä. Pensasaidat peittävät jo näkymiä, puut huojuvat viidessä metrissä ja nurmi kasvaa siistinä. (Siis paikoin.) Viides kesä pihan laittoa näyttää olevan taikasana!

lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-2Kun siis asettuu oikein, meilläkin voi kuvata jo kokonaiskuvia ja nämä pakosta rajatut kuvat voivat vähin erin jäädä vaihtoehdoksi, ei ainoaksi ensisijaiseksi kuvamuodoksi.

Ihanaa!

lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-4Lumipalloheidet ovat tänäkin vuonna tuottaneet iloa, tosin osa palloista jäi tosi pieniksi, kun kirvat valloittivat ne jokseenkin mustana parvena. Niitä oli niin kamalasti, että tavanomaiset Tolu-vedet ja kylmät suihkut ynnä liiskaukseen tottuneet sormet eivät olleet mitään, ehei. Sain lopulta suurimman osan häädettyä pyretriini-pohjaisella torjunta-aineella, mutta noiden pallojen kokoon kirvojen ruokailutottumukset ehtivät vaikuttaa paikoin kovastikin. Onneksi osa palloista on ihan täyden kokoisia, eikä koko lumipallosato ole menetetty. lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-5Viimevuotisia lumipalloheisiä voit katsella lähikuvissa täältä, tämän vuoden kuvat keskittyvät nyt näihin kokonaismaisemiin! lumipalloheisi_kasvihormoni.fi-6

Our garden is turning into a wide view gardern and I’m enjoying it!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (10)

 1. Marjorie

  Kauniita kuvia 🙂 Meillä takapihalla tontti rajoittuu peltoon, mutta kuvista pitää aina rajata pois sähkölinjoja ja taustalla näkyvä tuulivoimapuisto 😀

  • Sini K.

   Pientä Photoshoppausta, sillä selviää 🙂

 2. Puutarhamyyrä

  Hienot kuvat ja upeastihan nuo lumipalloheidet kukkivat kirvoista huolimatta.

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • Sini K.

   Kiitos! Kukkapalloja on paljon, osa on vaan jäänyt pingispalloa pienemmiksi. Latvassa on onneksi pääasiassa lumipallojen kokoisia kukintoja.

 3. Kati / 100% outdoor

  Mä huomasin saman pihassa. Ekaa kertaa tuntui siltä, että kyllä tästä valmis tulee ja paikoitellen näyttääkin jo ihan puutarhalta 😀

  Omat lumipalloheidet ovat tänä kesänä ampaisseet kasvuun, vaikka noin isoja eivät vielä ole kuin sulla. Myös kirpat löysivät ne ensimmäistä kertaa :/ Jouduin tarttumaan johonkin karkotteeseen, vaikka yleensä kartan myrkkyjä.

  • Sini K.

   Joskus on pakko olla julma omille periaatteille. Olen nähnyt pystyyn kuolleita pensaita, syynä on olleet pikkutuholaiset. Pitää siis valita, haluaako pitää puutarhan kasvit vai ruokkia luonnonötöjä.

 4. Pioni

  Meillä lumipallosato on ihan kirvojen vallassa, pakko kai myrkyttää ensi vuonna!

  • Sini K.

   Kirvojen määrä on ollut valtaisa tänä vuonna! Siinä vaiheessa, kun pensaassa on enemmän mustaa kuin vihreää, jopa minä turvaudun myrkkyyn. Muutoin koetan selvitä lempeämmillä keinoilla.

  • Johannes

   Vanha tunnettu kirvojen myrkytön torjuntakonsti on suihkuttaminen kylmällä vedellä. Se ei aina tepsi, koska kesällä hanavesi ei välttämättä ole kovinkaan kylmää.

   Niinpä kokeilin sitä, että laitoin suihkepulloon jääpaloja pakastelokerosta. Näin veden saa lähes nolla-asteiseksi. Tämä näytti hyydyttävän kirvat ja ne kyllä tippuivat alas helposti. Kannattaa kokeilla. Tietysti saattaa olla joitain herkkiä kasveja, jotka eivät pidä näin kylmästä vedestä.

 5. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] tiivistelmän kahdesta muusta alkukesän postauksesta: monsterikasvi kanadanvuokosta ja lumipalloheisistä. Kanadanvuokko ei tänäkään vuonna levinnyt monsterimaisesti mutta lumipalloheisi keräsi osansa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *