Blogit
Kasvihormoni

Lontoon marketteja katsomassa

London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-5Olemme käyneet Lontoossa useamman kerran ja tällä kertaa päätimme Teknisen tuen kanssa käydä katsomassa erityisesti viikonloppuisin auki olevia marketteja. Näistä blogin kannalta mielenkiintoisin oli Flower market eli Lontoon kukkatori, joka on auki sunnuntaisin.

Jos oli sunnuntainen Kew gardens upea, jotain uskomatonta oli myös Columbia roadilla sijaitseva Flower marketkin. Tämä tori syntyy suljetulle kadulle sunnuntaisin ja se on vierailun arvoinen, vaikka itse ei voisikaan käydä hakemassa sieltä mukaan kasveja. Näistä erityisesti leikkokukat olivat suomalaisittain halpoja, ruukkukukissakin löytyi edullisesti niin monenlaista tarjontaa, että ihan hämmentyi. Erityisesti minun olisi tehnyt mieli napata mukaani tämä alla olevassa kuvassa näkyvä punainen kellukka, joka olisi sopinut aivan upeasti yläpihallemme. Toivottavasti näitä tulee myyntiin myös meille Suomeen pian!

London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-2Olisi ollut hyvä idea skipata sunnuntain aamiainen ja tulla marketille heti aamusta, sillä paikalla oli paitsi torimyyjät kasveineen, myös paljon leipomuksia tarjoavia myyjiä sekä useita kahviloita kadun varrella. Alueella oli  myös useita katusoittajia, jolloin aamuteet olisi päässyt nauttimaan livemusiikin tahdissa.

London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-1Monissa kadun butiikeissa oli myynnissä erilaisia vintage- ja jopa antiikkiesineitä, erityisesti teeastiastojen valikoima oli näyttävä. Ja tietysti tarjolla oli myös kasviruukkuja niin, että oman tyylin mukaisia potteja löytyi kerrankin useita. London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-3 Kasveissa on paitsi tukkureilta ja taimistoilta ostettuja yksilöitä, mutta myös myyjien itse kasvattamia kasveja. Trendit näkyivät elävästi kadulla, mutta brittiläinen maku on enemmän kukkiva kuin täällä Suomessa, vaikka tarjolla oli tietysti myös paljon lehti- ja mehikasveja.

London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-7Tähän postauksen loppuun laitan vielä kuvia siitä, millainen tarina syntyy, kun kukkarakastaja pääsee kuvaamaan torin parasta antia. Ole hyvä, tervetuloa mukaan ostoksille!London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-4  London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-9London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-6  London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-8  London_flowermarket_Kasvihormoni.fi-10

London Flower Market is a stunning site for anyone keen on flowers. Outstanding display of flowers will get anyone’s head spinning!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com10

Kommentit (12)

  1. Sari

    Apua, miten ihanan näköistä! Tuolta olisi niin vaikea lähteä ilman ostoksia 😀

    • Sini K.

      Eikä se pelkkä näkö, vaan tuoksut, äänet ja tunnelmat siihen kaupan päälle. Se kokonaisfiilis helpottaa sitä, kun ei voi sitten ostaakaan mitään mukaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *