Blogit
Kasvihormoni

Lapin lumen lumoissa

Rukaloma_kasvihormoni.fi-31Joulu hurahti talven ihmemaassa ja samalla tuli todistettua, että Pohjolan luonto on parhaimmillaan lumen peittämänä. Valkoista huurretta, peittoa ja kuuraa tarvitaan, jotta pimeys ei saa valtaa kaamosajan keskellä.
Rukaloma_kasvihormoni.fi-2Pohjoinen luonto on myös ihmeellinen sopeutumiskyvyssään: sutjakat puut jaksavat kantaa uskomattoman määrän lunta ja samalla ne sietävät paukkuvaa pakkasesta ja hetken päästä vettä tihkuvaa suojasäätä. Ja sitten sama uudelleen. Toisaalta ilman tuota lunta kasvit olisivat vielä karummissa olosuhteissa, oikeastaan meidän paljas maa ja ulkona kiristyvä pakkanen tuottavat suurempia tuskia puutarhahullulle kuin nuo pohjoisen lumitaakat. Olisikin, mikä suojaisi kasveja!

Ruka_tykkylumi1_kasvihormoni.fiVaikka joulujutut vanhenevat blogistaniassa samalla hetkellä kun tapaninpäivän ilta kääntyy yöhön, pitää vähän hehkuttaa myös meidän joulutouhuja, tuli nimittäin nautittua luonnosta tuntitolkulla. Rukan rinteet kutsuivat niin pakkasella kuin suojasäälläkin ja murtomaasuksen pohjilla kiillotettiin latu-uria useana päivänä.
Ruka_hiihto_kasvihormoni.fiKun mukana olleilta etelänasukkailta kysyi loman parhaita hetkiä, ne löytyivät näistä maisemista ja eläimistä: poroista sekä huskyista, joiden kyydistä nautti motoristikin. Lapset olivat myös innoissaan porokokemuksista, tosin heidän makuunsa itsepäinen poro lönkytteli lenkkinsä liian hitaasti. Onneksi ruokintapaikan porot olivat innokkaampia jäkälän nautiskelussa kuin sukulaisensa reen vetämisessä. Epäilykseni on se, että raukkaparat olivat vielä väsyneitä pukin touhuista ja olisivat halunneet pari vapaapäivää.Rukaloma_kasvihormoni.fi-20Rukaloma_kasvihormoni.fi-26 Rukaloma_kasvihormoni.fi-27Mitäpä opin tämän matkan aikana?

 1.  Lumi moninkertaistaa valon määrän ja kolmen tunnin päivä on paljon valoisampi lumen maassa kuin viisituntinen päivä mustassa kaupunkiympäristössä.
 2. Kuusissa on eroja ja omaan pihaankin kannattaa valita se kaunein versio.
 3. Mäeltä maisemat ovat kauniimpia kuin mäen alta.
 4. Maisema kannattaa aina varastaa osaksi omaa näkymää, mikäli se yhtään hivelee silmää.
 5. Rakennukset ovat osa maisemaa ja ne voivat joko kaunistuttaa tai sitten kauhistuttaa. Ensimmäinen tapaus on suotavaa, jälkimmäinen huonon suunnittelun tulos.


Rukaloma_kasvihormoni.fi-1Winter wonderland can be found in Finnish Lapland. The only thing missing during our Christmas vacation was Northern lights but I bet that had I stayed up long enough, even the bright night sky would have bursted in colors. Now, the palette was filled with minimum of fifty shades of white, blue, and grey.Rukaloma_kasvihormoni.fi-33

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

 1. Annukka

  Wau, miten hieno kuukuva,ihanat värit ja kaikki! Olispa ihanaa päästä joskus lappiin iteki. Hyvää uuttavuotta !

  • Sini K.

   Hyvää vuotta 2016 sinullekin Annukka!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *