Blogit
Kasvihormoni

Kukkien kastelijana Budapestissä

Budapest_kasvihormoni.fi-2Me ollaan oltu perhematkalla pari viikkoa. Pakattiin juhannuksena autoon vaatteita, piirrustusvälineitä sekä selviytymistarvikkeita ja lähdettiin kohti Unkaria. Pari viikkoa auton viemänä, uusine maisemineen ja kokemuksineen on paitsi nautinnollista, virkistävää ja mahtavaa, myös uuvuttavaa ja kuluttavaa. Keskiviikkona tämä perhe parkkeerasi Budapestiin ja nyt ollaan nautittu ikään kuin välipäivistä mahtavan erilaisessa asunnossa.

Budapest_kasvihormoni.fi-4Apartment Margaret on Margaret-sillan Budan päässä ja omistaja Katalin laittoi meille toiveen: voisitteko kastella kasvit.

Ai että voisinko? Kaksi viikkoa ilman multakosketusta ja olen ihan valmis seisomaan viisi tuntia erilaisten puutarhanhoitovälineiden jatkeena. Siis niin voisin!

Budapest_kasvihormoni.fi
Voisihan sitä kastella kasveja huonommissakin maisemissa, mutta kyllä tällä hetkellä valitsen taustalle Budan ja sen kukkulat sekä kaikki pyhät rakennukset.

Budapest on ollut meille matkan lepopäiviä. Nähtävää olisi vaikka kuinka, mutta täällä on lötkötelty asunnossa, nautittu oman kadun (huippu)kahviloista ja ravintoloista, leikitty puistoissa ja ihasteltu sirkusta. Viralliset turistihommat jätetään myöhemmälle: kun on katsellut vanhoja rakennuksia pari viikkoa, ne ovat lopulta vain vanhoja ja Hapsburgien vaikutusvalta ja omaisuus alkaa tuntua naurettavan suurelta. Ei ihme, että ensimmäinen maailmansota sai aikanaan alkunsa yhden hapsiaisen kuolemasta!Budapest_kasvihormoni.fi-8Budapest_kasvihormoni.fi-7Budapestin yksi parhaista rentoutuksista on ollut tämä Margaret Apartment ja sen kasvien hoitaminen. Huoneiston emännällä on kyllä paitsi upea koti, myös mahtava vihersisustussilmä. Nämä kuvien ideat nappaan kyllä mukaan kotiin!Budapest_kasvihormoni.fi-9Budapest has given us a break during our summer vacation trip. A nice one with a view!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *