Blogit
Kasvihormoni

Kukkia huomioivalta puolisolta

syysistutuksia_kasvihormoni-fi-2Tekninen tuki ilmoitti lähtevänsä kauppaan ja minä toimitin hänelle äkkiä ostoslistani. ”Ei, kun puutarhakauppaan”, hän täydensi ja minä olin kuin lyöty lekalla päähän. Aito ihmetyksen tälli! Onneksi osasin reagoida ja tein uuden ostoslistan muutamassa sekunnissa. Ja katso, sain, mitä tilasin!syysistutuksia_kasvihormoni-fi-1Syyskukkijat ovat olleet tänä vuonna varsinainen voittoparaati. Jostain syystä osa syyshortensioista on kuitenkin ollut huonovointisia ja päätin uusia niistä muutaman. (Meillä kasvaa arviolta reilusti yli kymmenen syyshortensiaa ympäri pihaa. Oho.) Nämä huonommassa hapessa olevat pääsevät vähän syrjemmälle toipumaan: toivottavasti jonain päivänä myös nuo nurkat loistavat priimakunnossa, nyt kuitenkin panostan näkyviin paikkoihin uusilla kasveilla.

syysasteri_kasvihormoni-fi-3Tänä vuonna päätin myös lisätä syysastereiden määrää, sillä ne pysyvät kunnossa ensipakkasten yli. Kun lehdet tästä jättävät meidät, on kiva, että pihassa on edelleen muutakin kuin vain havujen tummaa vihreyttä, kanukoiden punaisia piiskoja ja mullan ruskeutta.

Sain Tekniseltä tuelta kuvien asteria vastaavaa kerrottua kasvia, mutta tämän ’Marie ballard’ -asterin pitäisi olla sinisemmän sävyinen. Katsotaan kukintojen värejä sitten, kun ne aukeavat!syysasteri_kasvihormoni-fi-1

syysistuttaja_kasvihormoni-fi-1Samassa istutusurakassa siirtelin myös sormustinkukkia paremmille paikoille. Itsestäänkylväytyvät kasvit kun tahtovat ilmestyä minne sattuu ja välillä niiden kasvupaikat ovat liian luovasti valittuja. Kiitos kyllä helpoille kasveille – mutta mieluiten sellaisissa kohdissa, jossa ne eivät ole tiellä.

syysasteri_kasvihormoni-fi-2

Aurinkoisia syyspäiviä!

It is time to tidy the garden and plant the newcomers to proper growing spots. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Pauliina

    Tosi kiva kuulla, että sinunkin miehesi on ”juonessa mukana” 🙂 Itse olen ihmetellyt yhtä syyshortensiaani, joka näyttää aika raasulta. Viime vuonna se oli tosi terhakka, mutta mitä lie tapahtunut 🙁

    • Sini K.

      Tekninen tuki on muuttunut vuosi vuodelta enemmän puutarhaihmiseksi. Ensin tuli nurmikenttä robottileikkureineen, sitten nurmen uudelleenistutus ja nykyisin ollaan päästy jo vaiheeseen, jossa pihaa silmäillään ja kutsutaan hyvännäköiseksi. Tämä puutarhamyymälässä käynti oli yllätys, joka pääsi hyppäämään elämääni täysin puun takaa. Onneksi vielä kelpaa minun kasvivalinnat, jos kohta pitää sovittaa kahta puutarhamakua(kin) yhteen, olen pulassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *