Blogit
Kasvihormoni

#tulppaanitorstai näyttää jo pääsiäiseltä

paasiaistulppaanit_kasvihormoni-2Olen niin innoissani! Kukkasieni on kätevä materiaali, jonka avulla saa näperrettyä niin moninaisia asetelmia ja niin helposti, että sitä ei meinaa uskoa.paasiaistulppaanit_kasvihormoni-10

Sain tosin pari viikkoa sitten vinkin kukkasienen epäekologisuudesta, joten tutkin hieman asiaa. Oasiksen omien nettisivujen tuotetietojen ja Marttojen sivuilta löytyvän keskustelun perusteella sain selville, että sieni ei ole maatuvaa ainetta, mutta se on hyväksytty maanparannusaineeksi. Näin ollen sienen voi halutessaan murustaa pihalle kuohkeuttamaan maan rakennetta sen käytön jälkeen. Muutoin sen paikka on sekajätteessä.

Kukkasieni ja tipunkeltainen kevätasetelma

Tämän viikon tulppaaniasetelma syntyi kolmeen kynttilänjalkaan, joihin laiton kuhunkin palan liotettua kukkasientä. Kukkasienten alla on pieni vesitasku, johon lorautin mukaan kukkaravinteella piristettyä vettä (vinkki, jonka sain kukkakaupan floristilta). Jatkossa kastelen asetelmat tavallisella vedellä suoraan sienten päälle.

Hankin sieniä peittämään aivan sammalen näköisiä neilikoita ja pörheää kukkaa, jonka nimeksi jäi mieleeni villitilli mutta josta en ole oikeasti lainkaan varma. Lisäksi sieniä peittää valkoinen vahakukka ja kotoa löytyneistä flamingonkukasta ja unelmasta leikatut vihreät.

paasiaistulppaanit_kasvihormoni-8Mutta nämä muut ihanuudet!

Polveni olivat aivan vetelät, kun näin kaupassa juuri maljaan asetellut raniculukset eli jaloleinikit! Ei mennyt kuin muutama sekunti ja vaaleanpunaiseksi suunnittelemani asetelma muuttui keltavihreäksi kauneudeksi. Hankin kolmen leinikin kaveriksi nipun heleänkeltaisia tulppaaneja, jotka asettelin ilmavasti sieniin. Erilaista tunnelmaa tuomaan lisäsin vielä kermankeltaisen flamingonkukan ja ah, tiedän niin, mikä on tämän hetken suosikkivärini.

No tämä limeen vivahtava viherkeltaisuus tietysti!

paasiaistulppaanit_kasvihormoni-6Kun tähän kokonaisuuteen lisää vielä vähän pajunkissoja, tipuja, munia tai muuta pääsiäissymboliikkaa, ihan täydellinen pääsiäisasetelma on valmis. Ja usko tai älä, näiden vähällä vaivalla valmista -asetelmien teko on tosi helppoa. Uskalla sinäkin kokeilla!paasiaistulppaanit_kasvihormoni-9

It’s beginning to look a lot like Easter at least when it comes to these flowers. I’m loving the outcome of these easy-to-make arrangements looking oh, so fresh.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Pioni

  Näin se ajatus saattaa muuttua kukkakaupassa, kun kokee ihastuksen;) Minäkin tulin kotiin vaaleanoranssien kerrottujen leinikkien kanssa!
  Mutta asiaan, upeita pieniä kukka-asetelmia!

  • Sini K.

   Ne on selkeästi kausituotteita, nuo kukat: vaikka olisi ennakkoajatus jostain muusta, kannattaa mennä sen mukaan, mitä on kauneimmillaan ja parhaiten tarjolla. Sillä saa parasta aikaiseksi! (Pitäisiköhän leikoistakin tehdä satokausikalenteri??)

 2. Sanna / Kukkala

  Kauniit niistä tuli, taas 🙂 Kiitos postauksesta!

 3. #tulppaanitorstai – kirkkaita värejä mustalla – Villiverso

  […] Mielen lumoa (kuvassa)ViikarivarttiKasvihormoniHernepensaskujanne […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *