Blogit
Kasvihormoni

Kukat tuovat joulun

Hyasinttimalja_Kasvihormoni.fi-4Keskustelin ystävän kanssa joulufiiliksestä, siis että mikä sen tuo. Kaikenlaisia tunnelmanluojia löydettiin: juu, leivonta ja tuoksut – tietysti, parit pikkujoulut ja toisaalta venyvät illat töissä (jossa on tietysti kiirettä ennen lomapäiviä), kauneimmat joululaulut ja ties mikä muu.

Kotona sitten tajusin: joulukukat on myös aika varma merkki joulusta. 
Hyasinttimalja_Kasvihormoni.fi-1Vaikka toin meidän perinteiset koristukset sisälle jo kuun vaihteessa, glögiä on keitelty marraskuusta asti ja leivottukin on niin, että vaatteet tuoksuvat piparille jatkuvasti, elävien joulukasvien puuttuminen on ollut puutoslistalla. Ehkä nämä ovat niitä ikääntymisen ja keski-iän ovellekolkuttelun merkkejä,  mutta ei se joulu ole mitään, jos ei ole kukka-asetelmaa pöydällä tai leikkokimppua ikkunan edessä.

Edes hyasintti, elävä ja kaunis, tuoksua ympärillä ja kauneutta kaikille. Puutarhahullun keväänodotuksen pelastaja, joulun armoitettu pikkutähti.
Hyasinttimalja_Kasvihormoni.fi-3Tässä asetelmassa on kuusi pientä hyasinttia piirakkavuoassa, kaverina on silkkisiä (!) orkideoja. Sipuleiden ympärille kiepautin siivun pakkaussilkkipaperia pehmentämään näkymää, kun nuo sipulit pysyvät multineen paremmin pystyssä kuin puhtaaksi pestynä mutta samalla se multapaakku ei ole mikään kaunistus.

Kyllä on jo parempi mieli!
Hyasinttimalja_Kasvihormoni.fi-2Christmas needs flowers and this white setting of hyacinths and orchids brighten the short and dim day oh so much.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (5)

 1. Ruusunmekko

  Yksinkertainen on kaunista. Itse en silkkikukista pidä, mutta tällaisessa herkässä asetelmassa ne tuovat lisää herkkyyttä <3

  • Sini K.

   Silkkikukat taitavat olla mielipiteitä jakava asia. Minä pidän niistä paikoissa, joissa kukkia ei katsota läheltä ja kun kukat ovat niin laadukkaita, että ne kestävät lähemmän tarkastelun. Mutta parastahan niissä on, että niitä ei ole pakko laittaa, jollei itse pidä niistä.

 2. Pioni

  Joulukukat kuuluvat kyllä ehdottomati jouluun! Ja niitä voi tuoda kotiin hyvissä ajoin;)

  • Sini K.

   Mun mielestä niitä voi hankkia myös pitkään joulun jälkeen :). Enemmän on paremmin!

 3. Hyasintinkelloja koristeena – Viherpiha-blogit

  […] Ai miksikö vaaleanpunainen? Koska se on ihan hyvä joulun väri, hyasintitkin sen todistavat!Meillä on lähisuvussa tuoksuherkkiä, joten hyasinttiä pitää käyttää harkiten. Yksi hyvä keino sallia lähisuvun vierailut on naksia hyasintin kukat kukinnoistaan irti ja sirotella niitä koristeeksi. Tuoksu jää jäljelle mutta hajasijoitettuna on huomattavasti pienempi kuin vahvana, vaikkapa kuuden kukan asetelmana. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *