Blogit
Kasvihormoni

Kotona auringonlaskun aikaan

pionipiha_kasvihormoni-1Meidän perheellä on ollut tänä vuonna mahdollisuus sellaiseen luksukseen kuin mökkeilyyn. Kaveriperhe päätti jättää tänä kesänä mökkireissunsa väliin ja toivotti meidät tervetulleiksi käyttämään heidän mökkiään. Ja mehän ollaan mökkeilty! pionipiha_kasvihormoni-6Parin päivän poissaolon jälkeen sitä rientää heti katsomaan, mitä puutarhassa on tapahtunut. Ihan kuin maailma ehtisi muuttua yhdessä tai kahdessa yössä! Mutta niinhän puutarha tekee.

pionipiha_kasvihormoni-5Viikonlopun aikana kaikki pionit olivat avanneet lisää nuppuja, osa oli jo ehtinyt karistaa myös terälehtiään. Sormustinkukat availivat kellojaan korkealle. pionipiha_kasvihormoni-4Ennen lähtöä nostin nuokkuneet jättipoimulehdet kepein ylös, jotta robottiruohonleikkuri ei silppuaisi niitä. Niin valmiiksi maailma ei ollut ehtinyt tulla, että tukikepit olisivat ehtineet peittyä uuteen kasvuun.

pionipiha_kasvihormoni-2Sen sijaan ensimmäiset pioniunikot olivat ehtineet kukkaan; tänä vuonna näyttää siltä, että ne jäävät suurimmalta osin yksinkertaisiksi. No, onhan noita pioneja tuomassa runsautta!

Hyvää alkavaa viikkoa!

pionipiha_kasvihormoni-3We spent the weekend at a summer cottage. Once we returned a while ago, I had to immediately go check how the garden is doing.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (10)

 1. Puutarhamyyrä

  Upeaa kukintaa pioneissasi. Kauniita, reheviä näkymiä puutarhastasi. 🙂

  • Sini K.

   Kiitos sinulle!

 2. pioni

  Jo päivän töissäolon jälkeen täytyy tarkistaa mitä puutarhassa on tapahtunut;)

  • Sini K.

   Ja meillä sama heti aamulla!

 3. Villin pihan Sanna

  Ihanan näköistä. Minun pitäisi tehdä tuo sama poimulehtien tuentaoperaatio. Tosi hyvät värit puutarhassasi.

  • Sini K.

   Tuenta kyllä ryhdistää erityisesti sateen jälkeen. Kiitos kauniista kehustasi!

 4. Saara

  Voi kuinka rehevää ja kaunista! Muistatko mikä pionilajike sinulla on tuo valkoinen?
  Siirsin itse kevällä pionit pariinkin eri paikkaan, tuloksena kaksi kokonaista kukkaa. Sekin tietysti tyhjää parempi.
  Ja, kyllä piha tosiaan muuttuu parissakin päivässä. En uskalla ajatellakaan kuinka kävisi jos oltaisiin viikko muualla.

  • Sini K.

   Meidän pihassa kasvaa eniten pioni ’Festiva maximaa’, sitä on myös näissä kuvissa. Ja kun on pois enemmän kuin viikon, missaa kokonaan jonkun kauden puutaehasta. Siksi kai moni puutarhaharrastaja ei matkusta kesäaikaan. Me ollaan nyt just reissussa, mietin ja surin lähtiessä kovasti sitä, mitä missaan.

 5. Konnadonna

  Ihania näkymiä rehevästä ja harmonisesta pihastasi:) Tuo väriyhdistelmä sinivioletti salvia ja limenvihreä jättipoimulehti on niin kaunis. Mukavaa kesän jatkoa:)

  • Sini K.

   Pidän itsekin kovasti tuosta sähäkästä väriyhdistelmästä, se on yksi suosikkejani. Poimulehden pyöreä kasvutapa ja salvian suoruus vielä täydentävät toisiaan, mikä korostaa yhdistelmää.
   Hyvää kesää sinullekin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *