Blogit
Kasvihormoni

Kotimaisuusaste nousussa

Talvikiisseli_kasvihormoni.fi-2Meillä oli töissä kiivaat keskustelut ruoan kotimaisuudesta ja kausiruoista. Taidetaan ratsastaa trendien aallonharjalla, sillä tulevaisuudentutkijoiden heikot signaalit kertovat, että näistä aiheista ollaan tällä hetkellä kiinnostuneita. Tiedostavia nykykansalaisia, etten sanoisi.

Innostuin pohtimaan meidän ruokatottumuksia näin keskellä talvea. Kotimaisuusaste on melko heikkoa, sillä pelkillä juureksilla ei meidän perhettä ruokita, lisäksi toisen juniorin melko vahvat ruokarajoitteet pudottavat esimerkiksi palkokasvit ja maitotuotteet pois ravintokolmion täytteistämme. Hetken pohdittuani ja viime viikon uutisointia luettuani tajusin kuitenkin, että kotimaisiakin kasviksia voi livauttaa ruokaan jos toiseenkin ja ikään kuin salaa lisätä kotimaisuusastetta. Näin syntyi viikon hittituote: keskitalven kiisseli!

Talvikiisseli_kasvihormoni.fi-1

Keskitalven kiisseli

  • 1 l vettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 1/2 dl puolukoita
  • 1/2-1 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä
  • 3 appelsiinia (veriappelsiinia ja keltaista appelsiinia)
  • 1 1/2 dl jäisiä vadelmia

Valmistus

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää sekaan porkkanat ja puolukat sekä sokeri (maun mukaan) ja hyppysellinen suolaa (poistaa vetistä makua). Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsät. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi.
  2. Sekoita perunajauhot kylmän veden sekaan ja kaada kiisselin sekaan koko ajan sekottaen. Nosta kattila takaisin hellalle ja anna kiisselin pulpahtaa.
  3. Purista appelsiineista mehu. Lisää mehu ja jäiset vadelmat kiisselin sekaan.
  4. Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljajukurtin kanssa.

talvikiisseli_kasvihormoni-3

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *