Blogit
Kasvihormoni

Koralliriutta omassa pihassa

idanunikko_coral_reef_kasvihormoni-10Siinä on jotain suuresti tyydyttävää, kun itse kasvatetut kasvit alkavat kukkia.

Laitoin tämän idänunikko (Papaver orientale) ’Coral reefin’ siemenet multaan vuosi sitten kevättalvella. Siemenpussi lupaili, että aikaisin kylvetty kasvi kukkisi jo ensimmäisenä kesänä, mutta puupäätarhurin heitteellejätöllä olin tyytyväinen, kun sain kolme tainta maahan alkuperäisestä kymmenestä alusta. Hupsis.

En siis elätellyt turhia toiveita siitä, että näitä pääsisi ihailemaan – koskaan.

idanunikko_coral_reef_kasvihormoni-1Unikot ovat kuitenkin sitkeitä kasveja ja nämä idänunikot haluavat selvästikin kotoutua meille. Ne seisovat pystypäisinä, satoi tai paistoi, mitä nyt vähän nuokkuvat märkyyttä kantaessaan.

idanunikko_coral_reef_kasvihormoni-2Terälehdet näyttävät silkkisiltä, aivan kuin niillä olisi koko ajan repeämisvaara, mutta ei, ne ovat sitkeää tekoa ja ojentauvat sileiksi omaa tahtiaan. Auringon paistaessa ne ovat täysin läpikuultavia, sadepisarat heijastavat puolestaan värisävyn kauneutta luupinomaisesti.

Kasvun jälkeen siemenkodista jää kauniit pallokepit jäljelle, lehdet sen sijaan ränsistyvät ja tulevat rumiksi. (Ne poistan suosiolla.) Kukinnan jälkeen tässä terassinvieruspenkissä huomion vievätkin yksivuotiset daaliat – ja kohta aukeavat pionit.

Kyllä kannatti kasvattaa!idanunikko_coral_reefPapaver orientalis ’Coral reef’ has opened its flowers. These ones I grew from seeds.

idanunikko_coral_reef_kasvihormoni-4

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Puutarhamyyrä

  Upeat unikot! Pitäisiköhän itsekin kylvää noita? Vielä voisi ehtiä suorakylvönä…

  • Sini K.

   Laita ihmeessä, jos löytyy tilaa!

 2. Katja/Päivänpesän elämää

  Kyllä kannatti. Upea!

  • Sini K.

   On upea minustakin!

 3. Kati

  Mä kasvatin näitä reilusti siemenestä viime kesänä. Siirsin hyvänkokoiset taimet loppukesästä penkkiin. Yhtään ei noussut. Kyllä risoi. Samasta penkistä kuoli kyllä muutakin. Nyt kylvin kesäkuun alussa suoraan penkkiin. Katsotaan oisko parempi onni tällä kertaa 🙂 Yksi kauneimmista unikoista!

  • Sini K.

   Voi ei, miten tämä helppo kasvi voi jäädä nousematta! Toivottavasti kakkossatsi ei petä, on sen verran kaunis (tosin nyt lehdistössä alkaa olla merkkejä ränsistymisestä, onneksi naapurit peittävät kellastuvat lehdet kohtalaisen hyvin).

 4. Between

  Upea väri.
  Kylvin unikon siemeniä viime kesänä suoraan penkkiin. Tänä kesänä sieltä nousi muhkeita unikoita. Heitin siemenpussit pois, kun viime kesänä ei mitään noussut. Nyt en tiedä nimiä, vaan ei se niin vaarallista ole.

  • Sini K.

   Laitat kuvia blogiin, kyllä joku ne sieltä tunnistaa :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *