Blogit
Kasvihormoni

Kohta talvi on täällä

kuurakukkia_kasvihormoni-fi-4Katselin säätiedotetta ja en tiedä, mitä ajatella. Kohta meillä voi olla lunta – ja reilusti. Puutarhakausi on sen myötä lopullisesti ohi ja pitkä odotus kohti kevättä alkaa. kuurakukkia_kasvihormoni-fi-3Miten puutarhavuosi paketoidaan kauniisti? Mistä saadaan jääkuorrute muistoille, jos lumi tulee ja peittää kaiken kertaheitolla?

Otin nämä kuvat pari viikkoa sitten ja olen odottanut, milloin on seuraava kuuran kuorruttama aamu, jotta ottaisin lisää muistoja pakettini pintaan. Ei taida tulla, jos lumi peittää kaiken. Siirrytään syksystä suoraan pitkään talviuneen.kuurakukkia_kasvihormoni-fi-1Toisaalta lumi tuo valoa, jonka puute on pahinta Pohjolan talvessa. Tuikkuja lisäksi ja odottamaan joulun tunnelmaa, kyllä tästä selvitään – taas kerran. Ja tammikuussa pääsee taas seuraavan kerran valmistautumaan uuteen kasvukauteen: avaamaan siemenluetteloita, käymään läpi puutarhalaatikoita ja sulattelemaan taimimultapusseja. Mutta siihen on vielä yli kaksi kuukautta, ja ne ovat puutarhavuodessa pitkä aika.

kuurakukkia_kasvihormoni-fi-2

Rudbeckia hirta ’Cherry brandy’, frost bitten. Soon, it’ll be covered in a thick blanket of snow.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (7)

 1. pioni

  Tuota Cherry Brandya on ihan pakko kasvattaa ensi vuonna!
  Saakohan siemeniä ihan joka kaupasta, vai tilaatko omasi?

  • Sini K.

   Omat siemenet olen ostanut aina Nelson Gardenin pussissa, joten ainakin meillä löytyy yleisimmistä siementarjottimista. Kannattaa katsella!

 2. Pauliina

  Kohta päästään ostelemaan joulukkia. Siihen ei ole kauan. Ja pian joulukukkien jälkeen tulevat kauppoihin uudet viherkasit. Kyllä me tästä selvitään 🙂

  • Sini K.

   Ja sitten on aina blogit, joihin fiksut ovat muistaneet varata kuvia talven varalle. En ole varma, kuulunko tänä talvena tähän ryhmään. Pitääkin alkaa kaivelemaan kuvakansioita sillä silmällä.

 3. Piparminttu

  Kauniit kuvat! Talvi lähestyy vääjämättä ja puutarha vaipuu horrokseen. Mutta pian koittaa joulu ja sen jälkeen ne siementilaukset.. 🙂

  • Sini K.

   Siemenluettelot pääsevät yllättämään minut aina ydintalvella. Että pimeimpään aikaan pitää alkaa ajatella kevättä? Hetken kuluttua ajatus kuitenkin innostaa ja pian sitä on taas rapistelemassa multapusseja. Innostavaa!

 4. Saara

  Hei! Piipahdin pikaiselle vastavierailulle 🙂 Niin ihania kuvia! Tuo puolukkakranssi pari postausta taaksepäin on niin ihanan yksinkertaisen kaunis! Ihastelin sitä jo instagramissakin.
  Nyt pikavisiitti – palaan paremmalla ajalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *