Blogit
Kasvihormoni

Kitkennän iloja ja kauneutta

Kasviyhdistelmat_kasvihormoni.fi-5Olen päättänyt pyhittää pari kesäpäivää pihanhoidolle. Tarkemmin sanottuna kitkemiselle.

Kun siihen työhön uppoutuu, pääsee flow-tilaan, jossa aika ja paikka katoavat. Yhtäkkiä ympärillä on vain rauhallisuutta ja kauneutta, jonka näkee uusin silmin. Kasviyhdistelmat_kasvihormoni.fi-4Miksi en ole aiemmin osannut iloita kitkemisestä? Katso nyt, miten mahtavassa työympäristössä olen nauttinut auringosta ja hyvästä seurasta! Parasta on se, että ympäristö muuttuu hetki hetkeltä terävämmäksi, kasvit alkavat erottua toisistaan ja rytmit nousevat aiempaa selvemmin esiin. Kuin viimeistelisi maalausta, lisäisi siihen puuttuvat yksityiskohdat ja korostaisi varjoja hennolla valonkajolla.

Harakankellot saivat todellakin jäädä salvioiden ja jättipoimulehtien kasvukavereiksi välipenkkiin. Ne ovat lähes täydellisiä kukkapenkkikasveja: löytävät tiensä sinne itsekseen, kohoavat lähes huomaamatta täyteen korkeuteen ja loistavat lopulta isoina ryöppyinä muiden hehkuvien kasvien lomassa. Kukinnan jälkeen ei tarvitse ottaa kuin sakset käteen ja naks – kellot odottavat maassa seuraavaa kesää ja uutta yllätystä.  Kasviyhdistelmat_kasvihormoni.fi-3Kitkiessä pääsee (joutuu) myös tutkailemaan lähietäisyydeltä muita penkkien ihanuuksia. Alla näkyvä laukka tuli meille vahingossa nelisen vuotta sitten ja yhä lähes kaikki violetit laukat nousevat uskollisesti maasta.

Olisipa tälle yksilölle lajinimi, niin ostaisin syksyllä satsin lisää! Se näyttää niin täydelliseltä purppuraheisiangervon kainalossa, että vietin pensaan juurella tarpeettoman pitkään kitkemässä. Tavallinen ukkolaukka on tummempi (ja lyhytvartisempi) kuin tämä laukka, ja jotenkin minusta tuntuu, että hieman vaaleampikeskustaisena ja kepeämmän värisenä tämä on täydellinen pari tuolle verenpunaisia suonia pullistelevalle purppuraheidelle. Ah!Kasviyhdistelmat_kasvihormoni.fi-2I’ve decided to weed for a couple of days. Could there be a more pleasant environment for a job to be done? I could do this all year round (should we not have six months of cold, non-growing season).

Kasviyhdistelmat_kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] 21.6. Violetteja laukkoja kitkennän lomassa […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *