Blogit
Kasvihormoni

Kirsikkabrandya penkissä

Cherry_Brandy_Kasvihormoni.fi-3Kesäkukkasuosikkejani on muutama, siis sellaisia, mitä pitää kuitenkin pistää kasvamaan joka vuosi, vaikka ei oikein tiedäkään, mihin kohtaan. Kesäpäivänhattu ’Cherry brandy’ on yksi näistä ja syy näkyy näistä kuvista.

No hei, sehän on vaan upea!Cherry_Brandy_Kasvihormoni.fi-2Cherry_brandy_kuura_Kasvihormoni.fi-2 Kasvi on meidän oloissamme yksivuotinen mutta juurakkojen talvetusta voi kokeilla. Minun hoivassani juurakot heittivät veivinsä talven aikana – mikä on sääli, sillä tällaista hehkua katselisi mielellään jo heti kesäkuussa eikä vasta elokuusta alkaen. Silloin nimittäin siemenestä kasvuun laitetut kasvit aloittavat kukintansa. Syys-lokakuussa kukka on parhaimmillaan, mikä tietysti harmittaa, sillä silloinhan meille tulevat pakkaset, jotka lopettavat kasvukauden kuin seinään.

Kauniitahan nämä ovat kuuraisinakin, mutta kyllä se punakukkainen hehku on vielä jotain enemmän. Ainakin se on kuuraa kestävämpää.

Cherry_brandy_kuura_Kasvihormoni.fi-1 Rudbeckia ’Cherry brandy’ is one of my favorite annuals. I hope I manage to save the roots for the Spring to come so that blooming will start earlier than from the seeds.

Cherry_brandy_kuura_Kasvihormoni.fi-3Punapäivänhattua löytyy myös tästä syksyisestä kukkakimppupostauksestani.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Satu

  Tämä Cherry Brandy on minunkin suosikki. Väri kukissa on aivan upea. Kiitos talvetusvinkistä, täytyy kokeilla. Talvetetaanko juurakot kuin daaliat?

  • Sini K.

   Kyllä, talvetus on juuri niin kuin daalioilla. Viime talven talvetuksista puolet aloitti kasvun mutta kaikilla kasvu nuupahti ensimmäisten versojen jälkeen. Taidan kuitenkin kokeilla uudelleen tuota talvetusta, joksko tänä talvena onnistuisi paremmin.

 2. Tua / Puutarhan tarina

  Huh miten upea kukka!

  • Sini K.

   Eikö olekin! Näyttävä ja helppo.

 3. Pioni

  Vaikka en olekaan kovin yksivuotisten ystävä, tämä on kyllä upea!

  • Sini K.

   Yksivuotisista pitää löytää vaan ne oikeat niin ystävyys alkaa orastaa 😉

 4. Piivi

  Todellakin ihania! Eikä mullakaan ole talvehtinut…

  • Sini K.

   Toisilla taitaa olla parempi talvetuspeukalo kuin toisilla. Me muut voidaan sitten aloittaa aina alusta…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *