Blogit
Kasvihormoni

Kirsikanpunaista kaikkialla

Kirsikanpunaista_Kasvihormoni.fi-5Kirsikkapuu on notkunut marjoja usean viikon ajan. Ne ovat herkkuani, mutta en ole saanut tyhjennettyä puuta yksin.

Puun edessä kasvavat liljat komppaavat kirsikkapuun punaista värisuoraa. Yhdistelmä on hivellyt silmää siinä samalla, kun olen pohtinut, mitä tehdä marjoista.Kirsikanpunaista_Kasvihormoni.fi-2 Kirsikanpunaista_Kasvihormoni.fi-3Olen tuumaillut näiden liljojen (muistaakseni lajin nimi viittaa jotenkin Toskanaan) ulkonäköä, että tykätäkö vaiko eikö tykätä. Välillä tuntuu, että tällaiset nuokkuvat kukinnot ovat kauniimpia kuin ylöspäin suuntaavat kidat ja sitten välillä mielipide on ihan päinvastainen. Kaipaisivatkohan nämä jotain muutakin kumppania kuin taustan kirsikkapuun, jotta olisivat oikein edukseen?
Kirsikanpunaista_Kasvihormoni.fi-1Kirsikoita tuli puuhun niin paljon, että keitin niistä hilloa. Omaan suuhun se maistuu herkulliselta, erityisen herkullista se on vuohenjuustoleivän kaverina. Nam! Sen sijaan lapset vähän nyrpistivät nenäänsä hillon seassa olevalle karvaudelle, heihin eivät tahdo upota kirsikan makuiset karkitkaan, joten arvelin jo etukäteen, että tämän hillon saan herkutella kahden Teknisen tuen kanssa. En valita!

Hilloa varten punnitsin (kivettömät) kirsikat ja lisäsin sekaan sokeria puolet painomäärästä. Koska kirsikat olivat to-del-la mehukkaita, laitoin sekaan myös teelusikallisen hääkakkujen teosta ylijäänyttä agar agaria, joka hyydyttää hillon sopivasti, jotta sitä voi lusikoida leivän päälle (tietysti olisin voinut käyttää myös hillosokeria, mutta sitä ei ollut kaapissa). Pehmeät marjat keittyivät hilloksi noin kymmenessä minuutissa, minkä jälkeen purkitin hillon steriileihin purkkeihin.

Ja sitten taas puun oksia tyhjentämään, jotta marjat tulisi käytettyä ajoissa!

Kirsikanpunaista_Kasvihormoni.fi-4Our cherry tree matches the lilies growing in front of it. A perfect color combination!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Outi

  Nam! Eikö linnut syö kirsikoita?

  • Sini K.

   Olen seurannut noita meidän lähistön lintuja ja ei, meiltä ei ole hävinnyt kuin pari punaherukkaa. Vähin erin nuo kirsikat alkavat kuivettua tuonne puuhun, joten en pistäisi pahakseni, vaikka tulisivat ja söisivät kuivat käppänät pois… Ehkä lintujen vähyys johtuu siitä, että meidän piha on tässä yksi niistä, joissa ei ole metsänreunaa suojana?

 2. lentura

  Me istutimme pihaan kirsikkapuun, jotta saamme tehdä likööriä kuten edellisessä kodissa oli tapana. Isoon lasipurkkiin kirsikoita, sokeria ja kirkasta viinaa. Kääntele, pyörittele purkkia usein ja avot jouluna saa nautisella itse tehtyä herkku juomaa.

  • Sini K.

   Vau, tuota voisikin kokeilla! Siihen saattaisivat käydä myös nuo jo vähän kuivahtaneet kirsikat, kun mehukkaimmat alkavat olla vähin erin syöty?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *