Blogit
Kasvihormoni

Kimikit kohoavat korkeuksiin

kimikki_kasvihormoni.fi-1Tarina meidän pihan tähkäkimikistä juontaa usean vuoden taakse. Löysin lasten nukutusvahtimisaikana (ainakin viisi vuotta sitten) blogin Vironperän puutarhasta, siis siitä paikasta, jossa asuivat viirusilmäinen Johannes sekä säväyttävän upea Kyllikki Virolainen. Ja siellä Lohjan maisemissa kasvavat komeat kimikit, jotka säväyttivät niin, että kasvi jätti mieleeni lähtemättömän muistikuvan, ihan yhtä pysyvän, kuin Johanneksen haastattelut lapsuudessani.

Tai ainakin melkein lähtemättömän, sillä Vironperän kimikit ovat syyskimikkejä, meillä paremmin menestyvää tähkäkimikkiä, mutta se sopii meille leimun taakse aivan yhtä hyvin. (Voi olla, että mielikuvissani menevät sekaisin samalla tavalla näyttelijä Aake Kallialan maneerit Johannes Vironperästä ja alkuperäiset haastattelut.)

kimikki_kasvihormoni.fi-2Kimikkipehko on tuuheutunut nyt kolme vuotta. Vielä se ei ole yhtä iso ja rehevä kuin mitä kasvikuvauksissa lupaillaan – sille pitäisi tulla jopa metrin levyiset lehdet. Meillä kasvu on ollut vielä melko hillittyä, mutta tänä vuonna kukkia on jo runsaasti ja ne nousevat upeasti korkeuksiin.

Päätin myös testata, miten kimikin kukkavanat menestyvät sisällä maljakossa, sillä niillä saa tosi upean korkeusefektin matalien kasvien joukkoon. Toimii hyvin.Maljakkoasetelma_kasvihormoni.fi-2Olen napsinut viimeisen kuukauden ajan viikottain uuden asetelman suojaruukkuun. Huomasin juuri, että väriskaala on pysynyt suurin piirtein samana, vaikka kukkien laatu onkin vaihdellut. Selkeästi meillä loppukesä koostuu tummanpuhuvista kukista ja valkoisista raikastajista – tai sitten kerään juuri nuo yksilöt sisälle. Purppura, violetti ja valkoinen vaan toimivat niin hyvin yhteen! Maljakkoasetelma_kasvihormoni.fi-6Nämä suojaruukkuasetelmat on tosi helppoja tehdä, kun ruukun sisällä on sopiva pala jyrsijäverkkoa. Kukat asettuvat kauniisti siihen, mihin ne tökkää ja pysyvät nätisti paikoillaan. Suosittelen!Maljakkoasetelma_kasvihormoni.fi-4

Intiaanit ovat muuten käyttäneet kimikkiä vaihdevuosien oireiden helpottamiseen, joten tarvittaessa tuon kukkaveden voisi sitten hörppiä pahimpaan hätään ;).

Maljakkoasetelma_kasvihormoni.fi-3

Cimicifuga racemosa that grows in our garden is showing a promise of oncoming bloom. It is just starting. The flowers go nicely with other cut flowers from our garden.

Kuvien syysleimut näkyvät täällä ilman kimikkejä. Kumpi on parempi?

Edelliset maljakkoasetelmat ovat täällä ja täällä. Mikä miellyttää eniten?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] 22.8. valkoisia daalioita ja kimikkejä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *